MKD: Pritvor za trojicu poslanika

Svetske vesti - Sreda 06.12.2017 - 07:50

Osnovni sud u Skoplju odredio je danas pritvor za trojicu poslanika i kućni pritvor za još troje poslanika zbog učešća u nasilju u Sobranju 27. aprila.

Pritvor za poslanike VMRO-DPMNE FOTO: Thinkstock Pritvor za poslanike VMRO-DPMNE FOTO: Thinkstock

Mera pritvora određena je poslanicima VMRO-DPMNE Krsti Mukoskom, LJubenu Aranudovu i Saši Vasilevskom koji su odmah prebačeni u istražni zatvor Šutka, javili su lokalni mediji.

Kućni pritvor određen je poslanicima Johanu Tarčulovskom, Žaklini Peševskoj i LJupči Dimovskom.

Makedonsko Sobranje je pre današnjeg suđenja ukinulo poslanički imunitet šestorici poslanika.

Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti 36 osoba za aprilsko nasilje u Sobranju. Oni su osumnjičeni za krivično delo terorističko ugrožavanje ustavnog poretka i bezbednosti.

Veći broj osumnjičenih je u pritvoru, a policija još traga za šest lica.

Među osumnjičenima su i bivši ministar unutrašnjih poslova Mitko Čavkov kome je sudija za prethodni postupka odredio jednomesečni pritvor.

Incident u Sobranju izbio je kada je grupa ljudi, nezadovoljna izborom Talata DŽaferija iz Demokratske unije za integraciju (DUI) za predsednika parlamenta, napala poslanike vladajuće većine i novinare.

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: