Prva popuštanja u Austriji i Italiji, u Rusiji najviše slučajeva zaraze za jedan dan

Svetske vesti - Utorak 14.04.2020 - 11:42

Širom sveta zabeleženo je više od 1.900.000 slučajeva kovida 19. Preminulo je gotovo 120.000 ljudi, a oporavilo se više od 440.000. Najviše obolelih ima SAD, preko 570.000. Kina je odobrila testiranje dve eksperimentalne vakcine, na ljudima koji su u ranoj fazi bolesti. Američki predsednik Donald Tramp izazvao je burne reakcije rekavši da će on, a ne guverneri država doneti konačnu odluku o tome do kada će SAD biti "zaključane".

Koronavirus deset puta smrtonosniji od svinjskog gripa FOTO: AP Koronavirus deset puta smrtonosniji od svinjskog gripa FOTO: AP
Direktor Svetske zdravstvene organizacije Tedros Gebrejesus izjavio je da je koronavirus deset puta smrtonosniji od svinjskog gripa.
 
Broj umrlih od koronavirusa u SAD premašio je 23.000, a zvaničnici su saopštili da bi epidemija ove nedelje mogla dostići vrhunac.
 
Prema podacima nemačkog Instituta "Robert Koh", savezne agencije za kontrolu i prevenciju zaraznih bolesti, broj potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom u Nemačkoj iznosi 125.098, a broj preminulih je dostigao skoro 3.000.
 
U poslednja 24 sata od posledica infekcije u Nemačkoj je preminulo još 170 ljudi.
 
Italija je danas počela da ukida ograničenja pa će, osim prehrambenim prodavnicama i apotekama, rad biti dozvoljen i prodavnicama poput knjižara i radnjama s dečjom garderobom.
 
Takođe, biće omogućeno obeležavanje Dana oslobođenja Italije i Međunarodnog praznika rada, 1. maja.
 
Međutim, najteže pogođeni regioni nisu prihvatili ukidanje restriktivnih mera.
 
U Austriji je posle pozitivnog trenda u borbi protiv širenja koronavirusa, 4.600 radnji dobilo dozvolu da otvori svoja vrata za kupce.
 
U Crnoj Gori sinoć je preminuo muškarac star 79 godina posledica koronavirusa, saopšteno je iz Kliničkog centra Crne Gore. On je četvrta žrtva u toj zemlji.
 
U Sloveniji je juče zabeleženo samo sedam novozaraženih, a od danas počinju sa radom neke kompanije.
 
Tramp: Ja sam predsednik SAD, imam apsolutnu moć
 
Na redovnoj dnevnoj konferenciji za medije u ponedeljak, povodom epidemije koronavirusa, američki predsednik Donald Tramp izazvao je burne reakcije rekavši da će on, a ne guverneri država doneti konačnu odluku o tome do kada će SAD biti "zaključane".
 
Istakao je da je administracija veoma blizu završetka plana za otvaranje zemlje, što će se, kako se nada, desiti i pre planiranog roka.
 
Tramp je najavio da će do kraja nedelje doneti odluku o finansiranju Svetske zdravstvene organizacije, pošto je prethodno zapreti da će zamrznuti finansiranje.
 
Kina odobrila testiranje dve eksperimentalne vakcine
 
Kina je odobrila testiranje dve eksperimentalne vakcine, na ljudima koji su u ranoj fazi bolesti.
 
Broj novoobolelih u Nemačkoj i dalje pada
 
Broj inficiranih koronavirusom u Nemačkoj je porastao za 2.082, na ukupno 125.098, saopštio je Insitut "Robert Koh".
 
To je četvrti dan kako opada broj novih slučajeva u Nemačkoj.
 
Još 567 preminulih u Španiji
 
Broj smrtnih slučajeva zbog kovida 19 u Španiji porastao je za 567 na 18,056, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.
 
Takođe, porastao je broj registrovanih slučajeva zaraze i sada iznosi 172,541.

 

RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: