S. Koreja traži pravni forum za razjašnjenje sankcija

Svetske vesti - Utorak 13.02.2018 - 07:53

Njujork -- Severna Koreja zatražila od generalnog sekretara UN Antonija Gutereša da organizuje međunarodni forum pravnih eksperata zbog strogih sankcija toj zemlji.

Žale se zbog sve jačih sankcija FOTO: Reuters Žale se zbog sve jačih sankcija FOTO: Reuters

Severna Koreja će tražiti od tih eksperata da ocenjuju sve jače sankcije Saveta bezbednosti UN prema toj zemlji, za koje kažu da ugrožavaju "pravo na postojanje" njihovih građana.

U saopštenju severnokorejske misije pri UN navodi se da pojačane sankcije, podstaknuke SAD i njihovim pristalicama, stvaraju blokadu, narusasvaju suverenost zemlje i krše medjunarodno pravo, prenosi AP.

Severnokorejska misija je optužila SB UN da se ponaša necivilizovano time što društvo Severne Koreje želi da vrati u istoriju i time što narodu Severne Koreje krši pravo na život i razvoj.

Severna Koreja je od sekretarijata UN tražila organizovanje pravnog foruma pre godinu dana, medjutim, zahtev im je odbijen.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: