U padu helikoptera pet poginulih, pilot se spasio

Svetske vesti - Ponedeljak 12.03.2018 - 08:59

NjUJORK –U padu helikoptera na njujorški Ist river poginulo je svih pet putnika, saopštila je jutros policija.

Helikopter se srušio nedaleko od rezidencije gradonačelnika Njujorka Helikopter se srušio nedaleko od rezidencije gradonačelnika Njujorka

Policija je navela da je pilot uspeo da se oslobodi nakon čega ga je spasio remorker koji je noćas prolazio.

Helikopter koji se srušio nedaleko od rezidencije gradonačelnika Njujorka bio je iznajmljen za fotografisanje.

 

Komesar Vatrogasne službe Njujorka Danijel Nigro izjavio je da je ovo velika tragedija i da je roniocima trebalo dosta vremena da izvuku tela, dok je komesar policije Džejms O'Nil rekao da je helikopter pripadao kompaniji "Liberti helikopters" i da je privatno iznajmljen za potrebe fotografisanja iz vazduha.

 

- Jedan od najtežih aspekata ovakvih spasavanja je činjenica da su svi putnici bili vezani. Morali smo da sečemo bezbednosne pojaseve da bismo ih izvukli - rekao je Nigro.

 

Helikopter je udario u površinu vode oko 19.15 časova po lokalnom vremenu.

 

Na zvučnom snimku poziva upomoć koji je upućen aerodromu Lagvardija može se čuti kako pilot govori da je helikopteru otkazao motor.

 

- Za samo nekoliko minuta helikopter je nestao ispod talasa. Izgledalo je kao da je potpuno pod vodom. Nije moglo da bude duže od pet minuta - rekao je Džon Magers (24) za "Njujork post" i dodao da je video kada je policija poslala ronioce.

 

 



 

 

 

Blic, Politika, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: