U 81. godini upoznala svoju 104-godišnju majku

Zivot i stil - Subota 11.05.2019 - 13:02

Osamdesetjednogodišnja Irkinja Ajlin Mekin izjavila je da nikada nije bila srećnija nego kada je upoznala svoju majku, koja sada ima 104. godine.

Ajlin Mekin sa svojom majkom FOTO: Printscreen Ajlin Mekin sa svojom majkom FOTO: Printscreen
Ajlin Mekin je počela potragu za njom kada je imala 19 godina, a prošle godine je stupila u kontakt sa radio-stanicom „RTE Livelin“, da bi joj pomogla da pronađe majku. Domaćinu Džou Dafiju ispričala je svoju priču.
 
Početkom godine javio joj se stručnjak za utvrđivanje porekla, koji je obavestio da je pronašao njenu majku u Škotskoj.
 
Imajući u vidu njene godine i verovatnu starost njene majke, verovatnoća ponovnog susreta bila je malo verovatna, ali Mekin nikada nije odustala od nade. Pošto se  pojavila na radiju, stručnjak za utvrđivanje porekla je ponudio da joj pomogne da ostvari svoj naizgled nemoguć san.
 
Sakupili su dovoljno genetske slagalice da pronađu ženu koju je Mekin tražila. 
Možda je još neverovatnije da je još bila živa. Njeno ime je Elizabet i ona je nedavno proslavila 104. rođendan.
 
Dobila je rani i neočekivani rođendanski poklon 11. aprila, kada ju je njena prvorođena ćerka posetila u kući koju dijeli s jednim od svoja dva sina.
 
„Otišla sam sa svojom ćerkom i mužem, pokucala na vrata, i gospodinu koji je otvorio vrata rekla da sam iz Irske i da sam našla majku koju sam došla da upoznam“, rekla je Mekin.
 
Žena koju je toliko dugo tražila sedela je u dnevnom boravku, a Mekin je prišla i objasnila joj da je došla iz Irske da je vidi.
 
„Rođena sam u Irskoj “,bila je oduševljena, nije mi ispuštala ruke,i jako me zagrlila“, rekla je Ajlin.
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: