Vanbračna ćerka Alberta Drugog traži svoja prava i titule na sudu

Zivot i stil - Petak 11.09.2020 - 11:46

Vanbračna ćerka bivšeg belgijskog kralja Alberta Drugog na sudu u Briselu traži ista prava i titule kao i zakonita deca njenog oca.

Delfine Boel FOTO: EPA-EFE Delfine Boel FOTO: EPA-EFE
Vanbračna ćerka bivšeg kralja Belgije, umetnica Delfine Boel (52), zatražila je na sudu u Briselu ista prava i titule kao i zakonita deca njenog oca, prenosi Bi-Bi-Si.
 
Advokat bivšeg belgijskog kralja je rekao da Delfine može da dobije titulu princeze isključivo kraljevskim dekretom, a ne odlukom suda.
 
Bivši belgijski kralj Albert Drugi konačno je u januaru ove godine priznao da je otac Delfine Boel, nakon što je više od decenije osporavao njen zahtev za priznavanjem očinstva.
 
Delfinina majka, baronesa Sibil de Selis Lonšan, tvrdi da je sa Albertom bila u vezi dugoj 18 godina pre nego što je proglašen za kralja.
 
Glasine o vanbračnom detetu bivšeg belgijskog kralja prvi put su se pojavile 1999. godine, u neautorizovanoj biografiji njegove supruge kraljice Paole.
 
Delfine Boel je prvi put rekla da je kralj Albert Drugi njen biološki otac u jednom intervjuu 2005. godine. Međutim, ona svoja prava na sudu nije zatražila sve do 2013. godine, kada je njen otac abdicirao, čime je izgubio pravo na imunitet od krivičnog gonjenja.
 
Bivši belgijski kralj Albert Drugi odbijao je da uradi DNK test radi utvrđivanja očinstva po odluci suda, sve dok mu nije izrečena kazna od pet hiljada evra po danu za dalje odlaganje njenog sprovođenja.
 
U januaru ove godine 86-godišnji bivši kralj Belgije izjavio je da priznaje Delfinu Boel kao svoje četvrto dete, nakon što je, kako on tvrdi, za to saznao na osnovu rezultata DNK testova.
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: