Vantelesna oplodnja biće dostupna i homoseksualnim parovima

Zivot i stil - Ponedeljak 05.08.2019 - 13:12

Žene bez partnera koje žele dete i lezbejke u Francuskoj više neće morati da idu u inostranstvo da bi zatrudnele uz pomoć lekara, jer prema predloženom zakonu prvi put bi im bilo omogućena medicinski potpomognuta reprodukciju kod kuće.

Samo za žene FOTO: Depositphotos Samo za žene FOTO: Depositphotos
Zakon o bioetici koji je pripremila vlada francuskog predsednika Emanuela Makrona, uključuje član koji treba da proširi ko je podoban za postupke poput veštačke oplodnje i in vitro oplodnje, prenosi AP.
 
Francuski zakon trenutno ograničava potpomognutu reprodukciju samo na neplodne heteroseksualne parove.
 
Nakon što je Francuska u maju 2013. zakonski dozvolila da se istospolni parovi venčaju i usvajaju decu, stotine hiljada demonstranata marširale su Parizom.
 
Nacrt poziva da francuski nacionalni zdravstveni sistem pokrije troškove četiri kruga potpomognute reprodukcije po jednoj trudnoći za sve žene do starosne granice koju tek treba utvrditi, prenosi agencija.
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: