Za LAKŠI PRELAZAK na e-automobil: PARFEM s mirisom BENZINA

Zivot i stil - Nedelja 18.07.2021 - 12:14

Proizvođač automobila Ford, koji pokušava da prilagodi kupce na činjenicu da će njihov kultni Mustang u budućnosti voziti na struju, došao je na ideju kako da olakša prelaz s benzina na električni pogon.

FOTO: Promo FOTO: Promo
Prema njihovoj ideji, to će biti olakšano – novim parfemom s mirisom benzina.
 
Prema istraživanju koje su sproveli, svaki peti vozač automobila smatra da će mu pri prelasku na električni automobil najviše nedostajati miris benzina.
 
Gotovo 70 odsto ispitanika izjavilo je da će im miris oktana nedostajati barem u nekoj meri.
 
Ako je verovati ovom istraživanju, ljudi su miris benzina rangirali među one najpoželjnije, ugodnije od mirisa vina ili sira, otprilike ga stavivši na nivo ugođaja s mirisom novih knjiga.
 
Sve to je dalo ideju Fordovim stručnjacima, pa su kreirali “Splash and Dash”, parfem koji miriše na vozilo s pogonom na fosilna goriva.
 
Osim benzina, u njemu se nalaze “dimne nijanse, primese gume te ‘životinjska’ komponenta”. Sve to trebalo bi podsećati na nasleđe marke Ford i njihovog klasičnog Mustanga.
 
Stručnjaci za mirise su pri izradi ovog parfema analizirali hemikalije koje se mogu naći u enterijeru vozila, u njihovim motorima i benzinu, na primer benzaldehid i p-Cresol. Stopili su ih s klasičnim sastojcima parfema kao što su đumbir, lavanda, pelargonija i sandalovina, koji su pridodali dodatne tonove završnom mirisu.
 
Parfem, pak, neće biti dostupan u slobodnoj prodaji, već će poslužiti Fordu u misiji “razbijanja mitova o električnim automobilima i uveravanja tradicionalnih entuzijasta u potencijale električnih vozila”.
BizLife, seebiz.eu, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: