Uspela Vlasinska regata

Lokalne vesti - Nedelja 03.08.2014 - 10:38

Vranje - Na Vlasini i Vlasinskom jezeru održana je Treća Vlasinska regata – revijalno takmičenje kajakaša i kanuista iz nekoliko susednih zemalja.

Trka čamaca na Vlasini Trka čamaca na Vlasini

Organizatori regate – Nautički klub „Liman“ iz Zemuna i Turistička organizacija opštine Surdulica - ugostili su oko stotinu rekreativaca iz Bugarske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Austrije i Srbije.

- Osnovni cilj ove regate, pored takmičarsko-rekreativnog,jeste  promocija svih vrsta plovila bez motora, kako bi smo trajno sa ovog prostora „oterali“ sve zagađivače prirode – rekao je na otvaranju regate predsednik SO i narodni poslanik Novica Tončev.

Učesnici regate su u subotu imali sadržajan i uzbudljiv dan. Najpre su, u revijalnom delu, od vidikovca Hadži Zamfira oplovili ostrvo Dugi del, a potom se takmičili u nadvlačenju čamaca i obaranju „sa brvna“.

- Ovo je definitivno najlepše akcija u nas kojom se promoviše ekološka svest i propagira jedan novi način odnosa prema prirodi i vodama – kaže Boris Purtjakov, predsednik Nautičkog kluba „Liman“ iz Zemuna uz napomenu da je neophodno raditi na ideji da ova akcija traje svih 365 dana u godini.

On žali što su nekoliko hladnih i kišovitih dana pred samu regatu, sprečili veliki broj onih koji su hteli i ove godine da učestvuju na ovoj smotri.

Najuspešnijim takmičarima regate umetničke slike, dar organizatora, uručila je Biljana Nikolić, direktorka Turističke organizacije opštine Surdulica.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: