Zbog čega se parovi najviše svađaju?

Zivot i stil - Nedelja 11.02.2018 - 12:46

Preko 75 000 parova učestvovalo je u programu „Bračno zdravlje“ koje je otkrilo da seks nije najveći uzročnik bračnik problema, već da je to neslaganje oko održavanja doma čistim i sređenim.

Seks nije najveći uzročnik bračnik problema FOTO: Thinkstock Seks nije najveći uzročnik bračnik problema FOTO: Thinkstock

Istraživanje je pokazalo da su pet najčešćih razloga oko kojih se parovi svađaju: Kada je čišćeno, kako treba da izgleda „čisto“,koliko često treba da imaju seks, koliko vremena provode na telefonu i kako troše novac.

Čišćenje može prouzrokovati ozbiljne sukobe između parova, naročito ako poslovi nisu raspoređeni podjednako.

Bračni i porodični terapeut dr Gari Braun objašnjava kako svađe oko toga šta je „čisto“ zahtevaju postavljanje granica šta je prihvatljivo, a šta ne.

„Ako ne možete da se složite oko te granice, pokušajte da nađete kompromis između toga „moram imati“ u pogledu čistoće i stvari preko kojih mozete preći i prilagoditi se“, ističe Gari.

Svađe oko korišćenja telefona mogu se rešiti postavljanjem „digitalnih granica“ koje mogu biti krajnje jednostavne kao što je izbacivanje iz upotrebe uređaja u spavaćoj sobi posle određenog vremena.

Što se tiče rasprava oko trošenja novca, doktora Braun kaže kada se radi o zajedničkim finansijama treba imati u vidu i drugu osobu, i prvo se konsutovati sa njom.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: