Zvao Hitnu pomoć 314 puta, dočekivao ih sa viskijem u rukama

Zivot i stil - Subota 20.10.2018 - 11:16

Hitna je Džona Harvija (73) čak 149 puta odvela u bolnicu, međutim čoveku ni jednom nije trebala nikakva medicinska pomoć

Penzioneru samo bilo dosadno FOTO: Profimedia Penzioneru samo bilo dosadno FOTO: Profimedia
Jedan britanski penzioner dobrog zdravstvenog stanja u pet je godina pozvao Hitnu pomoć ukupno 314 puta i napravio 50.000 funti nepotrebnog troška službi, piše britanski Dejli Mejl. 
 
Hitna je Džona Harvija (73) čak 149 puta odvela u bolnicu, međutim čoveku ni jednom nije trebala nikakva medicinska pomoć. Nakon što je sud čuo da je Harvi išao toliko daleko da je nagovorio i potpune strance da za njega zovu hitnu, osudio ga je na 20 meseci zatvora. 
 
Tužiteljka Helen Randal rekla je sudu da je Harvi, sa osušenom krvi na licu, na ulici prišao dvojici nepoznatih ljudi. Obojica su nazvali Hitnu pomoć jer im se učinilo da je starac ozbiljno bolestan. 
 
Tužiteljka je rekla kako je bolničar Džejms Dejvis stigao na poziv i našao Harvija kako sedi kod kuće na terasi i pijucka viski. 
 
- Dejvis je napravio nekoliko analiza na Harviju i ustanovio da je savršeno zdrav - istakla je. 
 
Osim toga, službe Hitne pomoći ukupno su potrošile 320 sati na dovođenje Harvija u bolnicu. U dosta slučajeva, on bi jednostavno sam išetao od tamo pre nego što je uopšte pregledan. 
 
Kako je Harvi priznao da je prekršio raniju naredbu suda da prestane da bespotrebno zove Hitnu pomoć, sudija Pol Tomas odredio mu je kaznu od 20 meseci zatvora. 
 
- Jednostavno ne razumem zašto se tako ponašate. Ugrožavate društvo. Jedini zaključak koji mogu izvući je da to radite iz čiste zlobe kad popijete - rekao mu je sudac. 
 
- Brojke su zaprepašćujuće. Protraćili ste gotovo 50.000 funti sredstava namenjenih ljudima kojima je pomoć potrebna. Svi smo svesni toga da je potražnja za zdravstvenim uslugama, a vi svojim ponašanjem rizikujete živote drugih ljudi - kazao je sudija.
 
Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: