Nazad

Geox: Suspenzije i treniranje strogoće

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 16.11.2020 - 13:15

Fabrika obuće "Geox" u Vranju suspendovala je tridesetak radnika, označenih kao "kolovođe štrajka" i uvela resttriktivne mere za korišćenje toaleta, saznaje OK Radio.

Ako želite u toalet, morate da se prijavite i sačekate karticu FOTO: D.Ristić/OK Radio
Nakon prošlonedrljne obustave rada zbog neplaćenog prekovremenog rada i radnih subota, rukovodstvo fabrike "Geox" je odlučila da uvede restriktivne mere.
 
Kako navode naši izvori iz italijanske fabrike, krajem prošle sedmice podeljeno je tridesetak rešenja o suspenziji, sa rokom izjašnjenja od osam dana, a podeljena su radnicima koji su označeni kao "kolovođe štrajka".
 
- U rešenjima stoji da je razlog suspenzija "ometanje proizvodnog procesa" u fabrici.
 
Danas je zakazan sastanak rukovodstva sa poslovođama na kojem bi trebalo da se odluči ko će od suspendovanih dobiti otkaz, a kome će da se "smiluju" i vrate na posao - navodi naš izvor.
 
Na ovom sastanku će, po svoj prilici, da se lome koplja jer fabrici nedostaje kvalifikovana radna snaga.
 
Istovremeno, radnicima "Geoxa" neće biti plaćen prekovremeni rad i radne subote tokom leta, zbog čega je i obustavljen rad prošle semice.
 
- Kako nam je objašnjeno, pauza u procesu proizvodnje nastala zbog vanrednog stanja u celoj Srbiji morala je da bude nadoknađena, tako da su prekovremeni rad i sve radne subote nakon toga bila nadoknada izgubljenih radnih sati.
 
Kada su sve sravnjali, saopšteno nam je da radnici fabrici "ništa više ne duguju" i da sada krećemo iz početka - priča revoltirano sagovornik OK Radija.
 
Novost u fabrici je i korišćenje toaleta putem kartica i čekanje na red jer na svakoj proizvodnoj liniji su u opticaju samo dve kartice.
 
- Ako želite u toalet, morate da se prijavite i sačekate karticu, ma koliko da vam je hitno.
 
Onda se odjavite sa radnog mesta, prijavite se u toalet kod kontrolora, pa se nakon obavljenog posla odjavljujete iz toaleta i prijavljujete na radno mesto.
 
Ponižavajuće za sve, od WC kontrolora pa do poslednjeg radnika - ocenjuje naš izvor iz "Geoxa".

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Milena
16.11.2020. , 15:23
Ti sefovi i majstori sto su govorili vi strajkujte mi smo uz vas, sad su odjednom promenili pravac i iz nekih razloga odlucili da budu na strani rukovodstva. Isti ti majstori i sefovi koji igraju igrice i pricaju telefonom u toku radnog vremena sad zbog svakojakih gluposti kaznjavaju radnike zbog kojekakvih gluposti, a pritom im ti ljudi zaradjuju platu. Svaka cast upravi ostanite bar vi do kraja slozni i gazite taj narod sto vas hrani, a radnici neka cute.