Ustali radnici: Štrajk u Geoxu

Lokalne vesti - Petak 06.11.2020 - 11:33

Radnici prepodnevne smene fabrike obuće "Geox" u Vranju u petak su prekinuli proizvodnju, saznaje OK Radio.

Radnici nezadovoljni zbog neplaćanja prekovremenog i rada subotom FOTO: D. Ristić/OK Radio Radnici nezadovoljni zbog neplaćanja prekovremenog i rada subotom FOTO: D. Ristić/OK Radio
 Višemesečno nezadovoljstvo radnika italijanske firme "Geoxa" kulminiralo je u petak ujutro oko 9 časova, a glavni razlog za obustavu rada je neisplaćivanje prekovremenog rada i naknada za rad subotom.
 
- Pristajemo na prekovremeni rad i rad subotom samo da bi zaradili tu crkavicu preko plate, umesto da se odmaramo od napornog rada tokom sedmice, mi ponovo zapinjemo iz sve snage u subotu.
 
A onda se ispostavi da nam to nije plaćeno, e to je stvarno prevršilo svaku meru - priča revoltirano jedan od zaposlenih u fabrici.
 
Kako saznajemo, nezadovoljnim radnicima se obratio jedan od rukovodilaca fabrike i obećao da će radne liste biti pregledane i da će od ponedeljka početi rešavanje problema.
 
Bez obzira na to, radnici nisu nastavili rad i otišli su kućama.
 
Kako kaže naš sagovornik, neke od proizvodnih linija fabrike radiće i sutra, u subotu, a na posao će doći oni koji veruju obećanjima i nadaju se da će prekovremeni rad ipak biti isplaćen.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: