Nazad

Inspekcija pronašla još RADNIKA NA CRNO

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Subota 01.12.2018 - 13:21

Nastavljeni su inspekcijski nadzori tokom kojih je za nedelju dana otkriveno još 23 radnika „na crno“ u Vranju, Preševu i Bujanovcu.

Inspekcija nastavlja sa kontrolama FOTO: YouTube/printscreen
Nakon što je tokom prošlog meseca Ministarstvo za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku objavilo spisak neregistrovanih subjekata i poslodavaca kod kojih su zatečena lica na radu "na crno", nadzori su nastavljeni.
 
U prethodnom izveštaju je navedeno da je u Vranju otkriveno osamdesetak neprijavljenih radnika, dok ih je u Preševu i Bujanovcu bilo pedesetak.
 
Ovaj broj je uvećan u narednih nedelju dana nadzora inspekcijskih organa.
 
U Vranju je otkriveno još sedmoro radnika „na crno“, u Preševu ih je bilo 13, a u Bujanovcu tri.
 
Inspekcijski službenici su naložili poslodavcima da zaključe ugovor o radu i prijave zatečena lica na obavezno osiguranje, u jednom slučaju je to urađeno istog dana, a podneta je i jedna prekršajna prijava.
 
Inspekcijski nadzori su u poslednje dve godine intenzivirani, a u toku je i realizacija projekta “Jačanje kapaciteta Inspektorata za rad i podizanje svesti građana u cilju suzbijanja rada na crno“ – “Reci ne radu na crno“.
 
Rad “na crno” i druge nezakonitosti mogu da se prijave putem telefona 0800 300 307, kao i popunjavanjem formulara na sajtu projekta www.recineradunacrno.com.
 
Pozivi su besplatni, a prijave su anonimne, a treba istaći i da zakonske kazne snosi isključivo poslodavac, dok se neprijavljeni radnici ne sankcionišu.
 
Spisak svih neregistrovanih subjekata i poslodavaca kod kojih su zatečena lica na radu "na crno" je objavljen na sajtu Ministarstva za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: