Nazad

Vranje traži od DRŽAVE parcele za Industrijsku zonu

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 14.02.2020 - 13:42

Na 203. sednici Gradskog veća većnici su dali saglasnost na tekst predloga Vladi Republike Srbije da donese Odluku o prenosu prava javne svojine nad nepokretnostima iz javne svojine Republike Srbije u javnu svojinu grada Vranja bez naknade neposrednom pogodbom.

Radi se o parcelama u Bunuševcu i Sodercu FOTO: vranje.org.rs
Radi se o parcelama u Bunuševcu i Sodercu koje bi trebalo da budu iskorišćene za potrebe Industrijske zone Bunuševac.
 
Većnici su prihvatili Nacrt Odluke o izradi izmena i dopuna Generalnog urbanističkog plana Vranja, koji će biti prosleđen Skupštini grada na razmatranje i usvajanje. 
 
Takođe, većnici su usvojili i Nacrt Odluke o izradi Plana detaljne regulacije budućeg Regionalnog centra za upravljanje otpadom "Meteris Vranje".
 
Gradsko veće dalo je saglasnost i na Nacrt Odluke o pokretanju postupka otuđenja nepokretnosti iz javne svojine grada Vranja u postupku javnog nadmetanja koji će biti oglašen nakon što saglasnost da i gradska Skupština.
 
Odobrene su i izmene Odluke o Pravobranilaštvu grada Vranja, u delu izbora zamenika pravobranioca, tako da je uslov za tu funkciju godinu dana radnog iskustva nakon položenog pravosudnog ispita
 
Usvojen je i Tekst javnog konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata iz oblasti ekologije i zaštite životne sredine za 2020. godinu, koji će biti objavljen u toku sledeće nedelje sa rokom od 15 dana. 
 
Većnici su usvojili i Izveštaj Komisije za pregled podnetih izveštaja o realizaciji projekata u oblasti kulture za 2019. godinu. 
 
Na sednici Veća doneto je i Rešenje o obrazovanju Organizacionog odbora manifestacije "Sajam lekovitog, začinskog, ukrasnog bilja i pčelinjih proizvoda".

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:

14.02.2020. , 14:29
Svaka čast za gradonačelnika i predsednika skupštine. To su dobri i pošteni ljudi.
Gradjanin
14.02.2020. , 14:30
Svaka čast za gradonačelnika i predsednika skupštine. To su dobri i pošteni ljudi.
Gradjanin
14.02.2020. , 14:31
Svaka čast za gradonačelnika i predsednika skupštine. To su dobri i pošteni ljudi.
Sasa
15.02.2020. , 17:22
Postovanje gospodo...samo napred!!!
Miljan
16.02.2020. , 11:15
Da li ce ikada biti suvi dol urbanizovan