Nazad

ZC Vranje dobija 15 SPECIJALISTA

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 10.10.2019 - 12:00

Ministarstvo zdravlja odobrilo je petnaest specijalizacija i jednu subspecijalizaciju Zdravstvenom centru (ZC) Vranje, objavila je direktorka ove ustanove, dr Ljiljana Antić na konferenciji za novinare.

Prema rečima direktorke Antić, odobrene su po četiri specijalizacije iz hirurgije i urologije, dve iz neurologie i po jedna iz ortopedije, ginekologije, anesteziologije, prihijatrije i interne medicine.
 
Vranjskom ZC-u odobrena je subspecijalizacija iz oblasti gastroenterologije.
 
Većina lekara će specijalizaciju obaviti u Kliničkom centru u Nišu, a jedan deo će, uz mentore, stručno usavršavanje obaviti u ZC Vranje.
 
- Ova vest nije značajana samo za zaposlene u ZC i za one koji su dobili specijalizacije, već i za sve građane Pčinjskog okruga i Kosovskog pomoravlja.
 
Ovim specijalizacijama, kao najveći zdravstveni centar na jugu Srbije, dajemo doprinos da ljudi ostanu na ovom prostoru i da imaju mogućnost lečenja, da ne odlaze u Leskovac, Niš i Beograd da bi dobili zdravstvenu zaštitu - ocenila je direktorka.
U ZC Vranje je angažovano 206 lekara, od kojih je 50 lekara specijalista, dok je 58 lekara opšte prakse. Ukupno je 1.320 zaposlenih, što nam daje mogućnost da pružimo adekvatnu zdravstvenu zaštitu građanima Pčinjskog okruga, rekla je dr Ljiljana Antić.
 
Dr Antić je, potcrtavajući značaj ove informacije, iznela podatak da je ZC Vranje za proteklih pet godina dobio ukupno deset specijalizacija.
 
- Sve je počelo otvaranjem novog Hirurškog bloka kada smo najvišem državnom vrhu i ministru prezentovali naše potrebe.
 
Rekli smo da nam 60 osto lekara specijalista u narednih desetak godina ide u penziju i to moramo da nadomestimo, tako da su nam obećana nova zapošljavanja i specijalizacije - rekla je Antićeva.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: