VUČIĆ otvorio novi HIRURŠKI BLOK (FOTO)

Lokalne vesti - Subota 29.12.2018 - 12:30

U Zdravstvenom centru Vranje otvoren je novi Hirurški blok, u čiju izgradnju i opremu je uloženo oko 10 miliona evra.

Vučić na otvaranju. Foto: G.Mitić/OK Radio Vučić na otvaranju. Foto: G.Mitić/OK Radio

Novi Hirurški blok otvorio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je rekao da je to veliki dan za zdravstveni sistem Pčinjskog okruga, ali i pacijente Kosovskog pomoravlja, koji se uglavnom u Vranju leče.

Vučić je rekao da je i zdravstveni centar u Vranju deo napretka zemlje i da će od  ponedeljka građani moći da vidite šta je sve urađeno.

- Ovde ćete moći da osetite novu nadu i da Vranje ima budućnosti i da možete da dobijete najbolje usluge kao što se dobijaju u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i drugi velikim gradovima, samo na manjem prostoru.

Radovi su krenuli 2006. ali da su nekoliko godina kasnije zaustavljeni.

Pokazali smo da ulaganjem, oko 5,4 miliona evra, od čega je Srbija uložila 2,7 miliona evra za uređaja odnosno  500.000 za gradnju same zgrade i EU oko 2,2 za uređaje i opremanje zgrade 2,68 i planiramo da uložimo još 6,2 miliona u bolnicu.

To pokazuje razliku između korova koju su sejali oni iz prethodne vlasti i stvarne žetve koju su neki drugi odgovorni ljudi u stanju da urade
- ukazao je Vučić.

On je najavio i da će zdravstveni radnici od 1. januara imate veće plate, od 10 do 12 odsto.

- Hoćemo da oni ostanu u Srbiji, ne da idu po belom svetu, da rade za druge nego da ostanu u Srbijie - dodao je Vučić.

Novootvoreni hirurški blok će od sutra ući u fazu probnog rada i primiti prve pacijente.

Svečanosti u Vranju su prisustvovali Zlatibor Lončar , ministar zdravlja, Jadranka Joksimović, ministarka za evrointegracije, gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković , menadžment ZC Vranje, direktor Kliničkog centra u Nišu Zoran Radovanović, predstavnici javnog i političkog života na jugu Srbije, više stotina Vranjanaca, ali i drugih građana iz susednih opština.

 

Hirurški blok izgrađen je sredstvima EU i države Srbije.

 

 


 

Foto Galerija

Vučić otvorio hiruški blok

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
mix
29.12.2018. , 12:43
Sve pohvale za PREDSEDNIKA Aleksandra Vucica. Covek se bori svim snagama. Samo napred
Niki
29.12.2018. , 13:04
Sve je ovo lepo i svaka cast za PREDSEDNIKA, jedino bih trebali da se sagledaju malo vise u Vranju lekari koji su diplomirali pre 10 i vise godina a jos su im nereseni statusi. A pre izbora su direktori obecavali a sad zaposljavaju kako im godi, nije vazno sto je neko zaradjivao bolesti na mitinzima idr... a sad nema resen status a diplomirali pre 10 i vise godina i aktivni su i sve im se nesto obecava i daje na kasicici i daju lazne nade, a neko se na nijednom skupu nije pojavljivao ili nesto malo i sad radi na neodredjeno a oni koji su diplomirali odavno u Nisu, Beogradu itd sad su neprimeceni. Oni ne treba da rade vece treba da ima prednost neko koji je danas diplomirao i dete je lekara i td. Mislim da ce PREDSEDNIK imati to u vidu i da ce sa svojim rukovodiocima razgovarati sa direktorima da postuju neku hijerarhiju. Sve najbolje za PREDSEDNIKA i određene ljude a ovi ostali ce valjda ispraviti greske u narednoj godini
GS
29.12.2018. , 16:29
Kakav je to Zdravstveni centar u kome lekari ne prepisuju terapiju vec samo zapisuju zdravstveni problem u anamnezi, istoriji bolesti i tako grubo narusavaju zdravlje pacijenata? "Vranjske" pisu da objekat nema upotrebnu dozvolu, pa sta je to onda danas otvoreno? Odgovor je jasan: put ka nestanku Srba, Vranjanaca i celog covecanstva.