Nazad

Izglasano: Vlasinsko jezero – NAJLEPŠE u Srbiji

Izvor: OK Radio, B92 - Seks i grad - Sreda 30.10.2019 - 10:31

Vlasinsko jezero je u anketi portala B92.net, izabrano za najlepše jezero u Srbiji.

Predeo izuzetnih odlika FOTO: D. Ristić
Pre nekog vremena, Vlasinsko jezero je izglasano i kao najlepša destinacija naše zemlje
 
Međutim, mnogi koji su na Vlasinskom jezeru bili ranijih godina nisu zadovoljni onim što se tamo (ne) nalazi danas, piše B92.
 
Predsednik Jute Aleksandar Seničić rekao je za B92 da turistička ponuda nije zadovoljavajuća, pre svega zbog smeštajnih kapaciteta.
 
- Neophodno je unapređenje infrastrukture i hotelskih kapaciteta. Ponuda nije dobra i osim privatnog, gotovo da nema smeštaja na Vlasinskom jezeru - rekao je Seničić.
 
Vlasinsko jezero i njegova okolina jednim imenom se nazivaju Vlasina, a celo to područje je zaštićeno kao "predeo izuzetnih odlika"
 
Prepoznatljivost jezera su plutajuća ostrva, ali i bogata šuma i planinski predeli doprinose tome što je Vlasina najlepša destinacija u Srbiji.
 
Vlasinsko jezero je najveće veštačko jezero u Srbiji koje se prostire na 16 kvadratnih kilometara
 
U jezero se uliva osam reka, što čini da posetioci obožavaju vodu ovog jezera, čija boja se prelama od sivo-plave do modroplave.
 
Jezero se nalazi na visini od 1.213 metara nadmorske visine, na Vlasinskoj visoravni između planina Čemernik i Vardenik
 
Ceo predeo je od velikog prirodnog značaja, zbog raznovrsnih biljnih i životinjskih vrsta, a zanimljivo je i to što se u ovom okruženju nalazi oko 400 planinskih izvora, potoka, vodopada, rečica...
 
Posetioci mogu da uživaju u prelepoj prirodi, da šetaju i dišu duboko kako bi barem malo oporavili svoja pluća od gradskog vazduha, ali kada nije organizovana regata, triatlon, somijada, sabori, ovde će sadržaja, za one koji žele više od prirode, verovatno biti nedovoljno, zaključuje se u tekstu portala B92.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Ханчанин
20.01.2020. , 16:52
Погрешили сте.Највеће вештачко језеро није Власинско већ Ђердапско са 253км²