Vlasinsko jezero VODI u izboru za NAJLEPŠU DESTINACIJU U SRBIJI

Lokalne vesti - Ponedeljak 22.07.2019 - 10:15

Vranje - Vlasinsko jezero vodi u glasanju za izbor najlepše destinacije u Srbiji, koju organizuje Turistička organizacija Srbije (TOS), kao nosilac projekta Evropske komisije pod nazivom European Destinations of Excellence - EDEN.

Raj na zemlji. Foto: D.Ristić/OK Radio Raj na zemlji. Foto: D.Ristić/OK Radio

Četvrti po redu konkurs za izbor “Izuzetne destinacije Evrope” u Srbiji - EDEN 2019, raspisan je 15. jula.

Za sada Vlasinsko jezero ima 10. 567 glasova, dok je drugoplasirana Fruška gora 7.793 glasa, a na trećem mestu ej Rtanj sa 4.566 glasova.

Tema ovogodišnjeg EDEN projekta, koji se sprovodi u 16 evropskih zemalja ili kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, jeste “zdravstveni i velnes turizam”, i ima za cilj da prepozna i nagradi manje razvijene i manje poznate destinacije koje svojom turističkom promocijom obuhvataju i ponudu ovih kategorija turizma.

Konkursom u Srbiji, koji će biti otvoren do 16. avgusta, poseban naglasak će biti stavljen na destinacije koje na svojoj teritoriji imaju uredbom utvrđeno područje banje i/ili klimatskog mesta, zaštićeno područje - nacionalni park, park prirode, predeo izuzetnih odlika, opšti ili specijalni rezervat prirode, spomenik prirode, zaštićeno stanište i rezervat biosfere UNESKO.

Na Svetski dan turizma, 27. septembra, u Beogradu će biti održana nacionalna dodela EDEN nagrada i proglašene pobednička i dve prateće destinacije. Njihova međunarodna promocija biće obavljena kroz posebnu publikaciju posvećenu ovom projektu, kao i preko sajtova Turističke organizacije Srbije, Evropske komisije i društvenih mreža.

One će takođe biti uvrštene u “Mrežu izuzetnih destinacija Evrope” (EDEN Network), čiji ciljevi su razmena dobrih primera iz prakse među nagrađenima i podsticanje drugih destinacija u Evropi da usvoje modele održivog razvoja turizma.

Na ovom linku https://www.b92.net/putovanja/putuj-srbijom.php?yyyy=2019&mm=07&dd=11&nav_id=1565097&fbclid=IwAR3mwP6zBBz1bkwupQqWzyovhb455kFy81OMnh5NpInpdA-pN9puVNmhcZA  možete glasati.



 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: