Nazad

Vranjski merak stigao do NJUJORKA (VIDEO)

Izvor: OK Radio - Seks i grad - Četvrtak 04.02.2021 - 12:19

Njujorški bend Slavic Soul Party! koji izvodi trubačku muziku Balkana, objavio je svoj najnoviji singl "Vranjsko merako" u saradnji sa čuvenim vranjskim trubačem Ekremom Mamutovićem.

Vranje i Njujork putem internet veze FOTO: YouTube/Screenshot
- Velika nam je čast da učimo od našeg junaka Ekrema Mamutovića i da sviramo zajedno sa njim - stoji u najavi na Jutjub kanalu benda "Slavic Soul Party!".
 
Snimak originalne Ekremove kompozicije "Vranjsko merako" napravljen je onlajn, u uslovima pandemije virusa korona i predstavlja nastavak saradnje njujorškog sastava sa Mamutovićem.
 
- Mi smo u kontaktu poslednjih desetak godina i oni su nekoliko puta boravili kod nas u Vranju
 
Obično dolaze u vreme festivala u Guči i obavezno odvoje još nedelju-dve da "uče zanat" od vranjskih tubača. 
 
Tada i snimaju naše nastupe na svadbama, pa ih kasnije analiziraju kod kuće i uče od njih - opisuje Ekrem.
 
Zbog poznate situacije, prošle godine američki muzičari nisu dolazili u Srbiju, ali su putem interneta bili u stalnom kontaktu sa Ekremom i njegovim orkestrom. 
 
Izabrali su jednu od Ekremovih novijih kompozicija "Vranjsko merako" i pozvali ga da je odsvira zajedno sa njima.
 
- Dobri su, dosta su naučili do sada. Trebalo nam je 5-6 zajedničkih proba putem internet veze da uvežbamo i snimimo ovu stvar. 
 
Plan je bio da moj orkestar putuje do Njujorka i da tamo snimamo, međutim, zbog korone je taj plan odložen, ali se nadam da ćemo ga brzo ostvariti - navodi Mamutović. 
 
Ekrem Mamutović mlađi je dvostruki nosilac titule prva truba, 2007. i 2010. godine, a njegov orkestar je trijumfovao u Guči 2013. godine. 
 
Godine 2016. je ušao u istoriju kao prvi osvajač titule Šampion Guče koja se dodeljuje najboljem među najboljim trubačima festivala. 
 
Unuk je trubača Ekrema Mamutovića, a praunuk legendarnog vranjskog majstora trube, Bakije Bakića.
 
"Slavic Soul Party!" je devetočlani njujorški bend, sastavljen od iskusnih džez muzičara, koji su, otkrivši srpsku trubačku muziku, rešili da svoj zvuk baziraju na ovom izrazu koji nazivaju Balkan Soul Gypsy Funk
 
Svirali su i na festivalu u Guči, a u Njujorku redovno nastupaju u klubovima i festivalima.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: