EKREM prvi ŠAMPION GUČE!

Lokalne vesti - Subota 13.08.2016 - 11:30

Ekrem Mamutović iz Vranja prvi je nosilac titule Šampion Guče, koju je osvojio sa svojim orkestrom na ovogodišnjem, 56. po redu saboru trubača, objavio je “Glas zapadne Srbije”.

Ekemu titula i milion dinara FOTO FB Ekrema Mamutovića Ekemu titula i milion dinara FOTO FB Ekrema Mamutovića

Na 56. saboru trubača po prvi put je održano takmičenje majstora trube, na kojem su učestvovali prethodni osvajači saborske titule, njih 11.

Ova titula može se smatrati naslovom “majstora nad majstorima trube”.

Ekrem Mamutović je pobedio zahvaljujući glasovima stručnog žirija i samih osvajača titule majstora trube.

Po skraćenom evrovizijskom sistemu glasanja, žiri je činilo pomenutih 11 takmičara, koji nisu mogli da glasaju za sebe, i stručni žiri, koji je sastavljen od muzičkih stručnjaka.

Predsednik žirija je bio Boban Marković, čiji je glas presudio i doneo pobedu Mamutoviću.

Pobednik je nagrađen sa milion dinara, titulom Šampion Guče, statuom Desimira Perišića i ekskluzivnim pravom da predstavlja Guču u celom svetu.

Nakon uručivanja nagrade, Ekrem je sa svojim orkestrom nastavio slavlje koncertom na Stadionu u Guči.

Ekrem Mamutović je dvostruki nosilac titule prva truba, 2007. i 2010. godine, jednom je osvojio drugo mesto, a njegov orkestar je trijumfovao u Guči 2013. godine.

Pored Mamutovića, za titulu Šampion Guče sa juga Srbije su se takmičili i Nenad Mladenović iz Vranja, Slobodan Salijević iz Prekodolca, Elvis Ajdinović iz Surdulice i Jovica Ajdarević iz Pavlovca.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: