Nazad

Šumokradice pustoše i Vlasinu (FOTO)

Izvor: OK Radio - U fokusu - Nedelja 26.07.2020 - 12:11

Ilegalna seča šuma uzela je maha i na Vlasini, što pokazuje najnoviji primer.

Tužan prizor u mahali Dojčinci FOTO: Facebook/Vlasina i Vlasinci
Prema fotografijama objavljenim na fejsuk grupi "Vlasina i Vlasinci", polednjih meseci se sistematski seče šuma u mahali Dojčinovci.
 
- Htela sam da obavestim ljude kojima je Vlasina draga, da se u mahali Dojčinovci pre par meseci dogodila nelegalna seča privatnih šuma, dok je mahala bila prazna, tako da se ne zna mnogo o događaju, ali ostali su dokazi i strahota ogoljenih predela
 
Bilo ko ko ima neku informaciju o događaju molila bih da pomogne da se stane na put ovom javašluku, inače ostadosmo mi bez Vlasine! - stoji u objavi jedne članice ove grupe.
 
Iako je krađa šume na jugu Srbije odavno gotovo uobičajena pojava, zabrinjava činjenica da se ovde radi o Predelu izuzetnih odlika, koji bi trebalo da bude pod zaštitom države.
 
Ilegalna seča šuma se dugi niz godina gotovo neometano odvija u praktično svim opštinama na jugu Srbije i tome se nikako ne staje na put.
 
Najalarmantnija situacija je uz administrativnu liniju sa Kosovom, gde je za dve decenije zbog ilegalne seče, nestala šuma veličine dve beogradske opštine Novi Beograd.

Foto Galerija

Nelegalna seča šume na Vlasini

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Милан
26.07.2020. , 15:59
Иста прича и са Кривом Фејом. Шумара и казни нема нигде.
Surdulica
26.07.2020. , 22:52
Pa svi znaju ko to radi i svi cute...lokalni policajci,koji su vlasnici vojnih vozila ili ti pinceva,neregistrovani, i ne samo vlasinu i svu sumu oko Surdulice...Sportski pozdrav...

26.07.2020. , 23:40
Sve je to delo onih koji cuvaju sumu...
djura
27.07.2020. , 08:22
uništiliste šume a reke sa hidro centrale katastrofa za državu
Горан
27.07.2020. , 09:59
За почетак треба сменити министра за заштиту животне средине, пасивног господина Тривана!
Горан
27.07.2020. , 10:00
За почетак треба сменити министра за заштиту животне средине, пасивног господина Тривана!
Ljuba
27.07.2020. , 13:56
Ista prica u mahalu Zajne na Vlasini. Treba da dodju nadlezni da urade uvidjaj.
Ljuba
27.07.2020. , 13:57
Ista prica u mahalu Zajne na Vlasini. Treba da dodju nadlezni da urade uvidjaj.
Nikica
28.07.2020. , 21:13
Seča šume na jugu Srbije postala je prava hajdučija. Mahala Dojčinovci je čist primer, dođe stranac iz Crne Gore kupi nešto šume a poseče triput više jer nema nikakve kontrole. Uglavnom se gađa period kad su mahale skoro prazne i kad nema vlasnika njiva da se prekopaju praveći prilazne pugeve . U svemu imaju podršku i MZ. i vlasnika prodatih šuma koji se ne pojavljaju i ne kontrolišu seču a dužni su.Posebna je priča šumara, njihovih inspektora i korupcije. Valjda će neko iz vasti jednog dana da odgovara zajedno ya vlasnicima prodate šume. Mi im
Dojčinovčanin
28.07.2020. , 22:10
Seča šume na Vlasini u mahali Dojčinovci uz blagoslov vlasti je prava hajdučija. Ogoljeni predeli biće zahvaćeni erozijom, Strane drvoseče zaradiće na pokradenoj i bespravno sečenoj šumi iako područje pripada drugoj zoni zaštite Vlasine. Šta radi Ministar i izvršna vlast,sve znaju a ćute,čega i koga se plaše!