100 MILIONA otišlo na dugove

Lokalne vesti - Četvrtak 05.01.2017 - 09:55

Grad Vranje je 100 miliona dinara koje je dobio nenamenskim transferom Vlade Srbije preusmerio na trenutno goreće finansijske probleme koje tište lokalnu samoupravu.

Grad Vranje: Ima para, al ima i dugova FOTO D. Ristić/OK Radio Grad Vranje: Ima para, al ima i dugova FOTO D. Ristić/OK Radio

Poslednjih dana 2016. godine, Vlada Srbije je Vranju opredelila sumu od 100 miliona dinara iz budžetske rezerve.

Tom prilikom je državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović naglasio da će novac morati da bude potrošen do kraja kalendarske 2016. godine.

Gradski većnik za finansije Ivan Stanković u izjavi za OK Radio zadovoljno konstatuje da nije bilo teško potrošiti ovaj novac.

Kao što je prethodno najavio gradonačelnik Slobodan Milenković, najveći pojedinačni iznos, oko 25 miliona dinara je uplaćen na namenski račun za obnovu pozorišta „Bora Stanković“.

Suma od oko osam miliona dinara je uplaćena za radove na izgradnji kanalizacione mreže u Kajmakčalanskoj ulici, što je jedan od najvećih komunalnih problema u našem gradu.

Velika suma novca, oko 25 miliona je otišlo prema školama na teritoriji Grada, po raznim osnovama, kaže većnik Stanković.

- Najviše se odnosilo na blokade škola po osnovu prevoza, za izmirenje sudskih troškova i vansudskih poravnanja sa radnicima škola.

Takođe, određena suma je isplaćena i za isplatu računa za grejanje, za ugalj i mazut
– navodi Stanković.

Određena suma je utrošena i za izmirenje zaostalih isplata po raznim konkursima za socio-humanitarna udruženja, ekologiju, poljoprivredu, socijalu i medije.

- Gledali smo da saniramo i veća dugovanja koja imamo kod izvođača radova i dobavljača.

Tu, sa nekim većim iznosima, prednjače PZP „Trace“, „Dunav osiguranje“, „Kavim jedinstvo“, „IG auto“ i „Jugelektro“.

Odvojen je i novac za redovne isplate, gde nismo bili u nekom većem zakašnjenju, a koje se odnose na jubilarne nagrade, naknade za ujede pasa lutalica, novorođenčad i razna radna angažovanja.

To nisu veliki pojedinačni iznosi, ali se nakupi
– objašnjava Stanković.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: