11 ULICA POSTAJU JEDNOSMERNE: Lenjinova, Narodnog heroja, Zmaj Jovina...

Lokalne vesti - Petak 21.10.2016 - 10:55

Gradsko veće je na sednici u petak usvojilo odluku o izmeni režima saobraćaja u 11 ulica u Vranju.

Gradsko veće promenilo režim saoobraćaja u Vranju FOTO D. Ristić/OK Radio Gradsko veće promenilo režim saoobraćaja u Vranju FOTO D. Ristić/OK Radio

Izmena režima saobraćaja u gradu je pokrenuta na inicijativu Direkcije za izgradnju, a elaborat je izradila Tehnička škola u Vranju.

Po usvojenim izmenama, 11 gradskih ulica će iz dvosmernog preći na jednosmerni režim saobraćaja, kaže za OK Radio gradski većnik za infrastrukturu Marjan Stanković.

- Razlozi za ove promene su rasterećenje gradske gužve u saobraćaju, povećanje broja parking mesta i regulisanje masovnog nepropisnog parkiranja.

Napominjem da je određen period od šest meseci na koji će se primeniti izmena režima i za to vreme ćemo da vidimo kako će to da funkcioniše – kaže Stanković.

On napominje da saglasnost gradskog Saveta za bezbednost saobraćaja nije data jednoglasno.

- Bilo je i glasova za, bilo je i uzdržanih, jer su neki članovi Saveta imali drugačije mišljenje, ali videćemo da li će to doneti i rasterećenje saobraćaja.

Odluku Gradskog veća bi trebalo da potvrdi i Skupština grada i nakon toga bi izmene trebalo da stupe na snagu – navodi Stanković.

Po novoj odluci, od centralnih gradskih ulica, jednosmerne bi trebalo da postanu, između ostalih, Lenjinova, Narodnog heroja, Kneza Miloša i Zmaj Jovina.

Gradski većnici su usvojili i šestomesečni i devetomesečni izveštaj o izvršenju budžeta grada Vranja.

Veće je jednoglasno donelo zaključak da budžetski korisnici ne mogu preuzimati finansijske obaveze do 100.000 dinara bez saglasnosti Sekreterijata za finansije, a preko tog iznosa bez saglasnosti gradonačelnika.

Usvojen je i plan detaljne regulacije Privredne zone „Bunuševac 3“, koji će biti prosleđen Skupštini na usvajanje.

Takođe je usvojen i izveštaj o realizaciji programa 11. Internacionalne radionice animiranog filma vranjskog ŠAF-a, održane avgusta ove godine.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: