20. MART: OBUĆARI najavili MITING i BLOKADU autoputa

Lokalne vesti - Sreda 08.03.2017 - 11:16

Nekadašnji radnici sada nepostojeće „Koštane“ iz Vranja, najavili su za 20. mart protest ispred Gradske uprave u Vranju kao i blokadu autoputa, zbog neizvršenja sudskih presuda po kojima bi trebalo da im se isplate zaostale zarade.

Ristić: Radikalizacija protesta FOTO S. Tasić/OK Radio Ristić: Radikalizacija protesta FOTO S. Tasić/OK Radio

Tačno 1.680 radnika nekadašnje “Koštane” potražuje svoje zarade i poziva se na odluku Privrednog suda iz 2003. godine, da im se one isplate.

Oni su nedavno zatražili i pomoć gradonačelnika Vranja Slobodana Milenkovića, kako bi posredovao kod republičkih institucija da se ispoštuje presuda Privrednog suda u Leskovcu.

Slađan Ristić, vođa bivših radnika “Koštane”, poručio je da  radnici neće odustati od svojih zahteva.

- Za sada nema povratnih informacija o eventualnom sastanku sa Milunom Trivuncem, državnim sekretarom u Ministarstvu privrede, koji je i potpisao pismo da su bivši radnici “Koštane” u potpunosti isplaćeni i da nemamo pravo žalbe.

To nije tačno i to je čista laž.

U razgovoru sa gradonačelnikom Milenkovićem, mi članovi Inicijativnog odbora iz Vranja, Trgovišta i Surdulice, dogovorili smo da on stupi u kontakt sa Trivuncem,  kako bi došao u Vranje ili da mi odemo tamo.

Međutim, iako je u utorak Milenković obećao da će do večeri imati informacija iz Beograda, za sada nam još uvek nije ništa javljeno
- kaže Ristić.

Zbog takvog razvoja situacije, on za 20. mart najavljuje  miting u Vranju, na kojem očekuje podršku radnika “Zavarivača”, “Jumka” i ostalih preduzeća, koji imaju slične ili iste probleme.

- Protest će biti radikalan, jer hoćemo da damo do znanja republičkoj i lokalnoj vlasti da nećemo da odustanemo u borbi za ostvarivanje svojih prava.

Jer mi smo još pre 14 godina dobili izvršna rešenja, a pojedinim radnicima su uplatili po 20.000 dinara, a nekima ništa.

Trivunac je dobio saznanja da nam je sve isplaćeno preko “Metals banke”, što nije tačno, pa s toga tražimo da nam doslovce kaže ko je njemu dao saznanja da nam je novac isplaćen i u kojoj banci, kao i ko je podigao novac.

Podsetiću da je “Metals banka” ugašena ubrzo nakon isplaćivanja dela zarada radnicima “Koštane”
- kaže Ristić.

On poručuje da protesti radnika nemaju političku pozadinu, već predstavljaju samo borbu za ostvarivanje njihovih prava.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: