26 Vranjanaca na VUČIĆEVOJ inauguraciji

Lokalne vesti - Četvrtak 22.06.2017 - 12:24

Od 5.000 pozivnica, koliko je na različite adrese poslato iz protokola Predsedništva za inauguraciju predsednika Srbije Aleksandra Vučića, 26 je stiglo u Vranje.

Pozivnica za inauguraciju. Foto: Privatna arhiva Pozivnica za inauguraciju. Foto: Privatna arhiva

Pozivnice su slate i u druge opštine u Pčinjskom okrugu.

U Vranje je prema podacima GrO SNS - a stiglo 26 pozivnica, a među zvanicama su Slobodan Milenković, gradonačelnik, Slaviša Bulatović, poslanik Nenad Antić, zamenik gradonačelnika, Goran Nikolić, direktor „ElektrodistribucijeVranje“, Dušan Aritonović, načelnik Gradske uprave, kao i Dragan Sentić, predsednik opštine Vranjska Banja.

Pozvani su dobili i direktori javnih preduzeća Momir Stojiljković i Goran Petrović, kao i Darko Janković, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje u Vranju i Velibor Antonijević, direktor vranjske filijale RFZO.

Pozivnice su dobili i funkcioneri SNS - a i gradski većnici  Tomislav Milovanović, Dalibor Dimitrijević, Srba Nikolić, Srboljub Dimitrijević, Božidar Ilić, Nikola Cvetković, Saša Janjić, Miroslav Nešić, Nenad Đorđević, Miroljub Stanković, Nenad Milojević, Novica Ljubić i Slađana Stojanović.

Među zvanicama su i Dragan Veličković, direktor ZC Vranje, kao Slađan Disić, direktor „Simpa“ i Branislav Trajković, direktor „Jumka“.

Nenad Antić, zamenik gradonačelnika Vranja i jedan od onih koji su pozvani na inauguraciju, kaže da je na adresu lokalne samouprave stiglo 19 pozivnica, a posebno su poslate pozivnice i za vranjske privrednike.

- Među zvanicama su predstavnici najužeg rukovodstva grada, to je velika čast, tako da ćemo prisustvovati svečanosti - kaže Antić.

Protokol nalaže da muškarci moraju da budu obučeni u tamna i svečana odela, što je i napisano na samim pozivnicama.

Jedan od onih koji su pozvani na inauguraciju je i Aleksandar Kolić, predsednik Skupštine Trgovišta.

Kolić kaže da su pozivnice stigle pre desetak dana.

- Ne znam tačno koliko smo pozivnica dobili, ali među pozvanima je i predsednik opoštine Nenad Krstić, kao i pojedini odbornici.

To je velika čast za nas i prisustvovaćemo svečanosti
- najavljuje Kolić.

U Vladičin Han je prema rečima predsednika Gorana Mladenovića stiglo 15 pozivnica za inauguraciju.

Pozvani su predstavnici lokalne samouprave kao i privrednici.

Slična je situacija i u Surdulici, iz koje je za dolazak na inauguraciju pozvano petnaestak osoba.

U Preševo je stigla jedna pozivnica na adresu opštine, potvrdio je Driton Bilijali, šef kabineta predsednice opštine Ardite Sinani.

- Dobili smo jednu pozivnicu, ali ona glasi na ime Šćiprima Arifija, koji nije na čelu opštine već nekoliko meseci.

Mi nismo hteli da računamo na to kao na neki diplomatski incident, ali Arifi nije više predsednik opštine.

Gospodin Vučuć i njegov kabinet sigurno znaju za tu činjenicu, i ne znam kako je došlo do greške, tako da ne verujem da će neko ići  na inauguraciju
- kaže Bilijali.

Koliko je pozivnica stiglo u Bujanovac i Bosilegrad, nije poznato, jer predsednici Šaip Kamberi i Vladimir Zaharijev nisu odgovarali na pozive.

Inauguracija predsednika Srbije zakazana je za petak u 18 časova u zgradi palate „Srbija“ na Novom Beogradu.
 
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: