30 grantova za samozapošljavanje u Vranju

Lokalne vesti - Utorak 16.08.2016 - 14:37

U cilju smanjena siromaštva 30 ljudi iz Vranja, među kojima 15 Roma, dobilo je u utorak grantove od nemačkog “HELP”-a nemanjenih za samozapošljavanje.

Sa potpisivanja ugovora. Foto: vranje.org.rs Sa potpisivanja ugovora. Foto: vranje.org.rs

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković rekao je da je cilj projekta  integracija i poboljšanje položaja marginalizovanih Roma i drugih socijalno ugroženih grupa.
 
- Smatram da je neophodan razvoj sopstvenog biznisa kako bi se standard društva podigao na viši nivo i ujedno smanjila nezaposlenost - ocenio je Milenković.

Šef kancelarije “HELP” - a u Vranju Bane Stanojković, podsetio je da je ova nemačka NVO do sada u Vranju realizovala projekte u vrednosti od preko dva miliona evra.

Najčešće kroz dodelu pojedinačnih grantova u opremi za 553 korisnika, zatim osnivanje četiri kooperative, pomoć institucijama i udruženjima osoba sa invaliditetom, kao  i obezbeđivanjem stambenih uslova za socijalno ugrožene porodice.

- Selekcijom na osnovu socijalnih i ekonomskih kriterijuma, u Vranju je odabrano finalnih 30 korisnika. Oni će dobiti opremu za pokretanje samostalnih zanatskih i uslužnih delatnosti.

Među potpisnicima ugovora o donaciji je 15 Roma, dok je i dvadesetoro mladih, nezaposlenih ljudi, dobilo šansu za obuku i praksu u trajanju od šest meseci
- rekao je Stanojković.

Ova donacija se realizuje u okviru projekta „Smanjenje siromaštva i unapređenje mogućnosti zapošljavanja marginalizovanih i ugroženih grupa stanovništva sa fokusom na Romkinje u Srbiji“.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: