34 funkcionera sa juga krilo PODATKE O IMOVINI!

Lokalne vesti - Četvrtak 07.07.2016 - 21:48

Vranje - Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula je od 2013. godine do danas 34 postupka protiv javnih funkcionera na jugu Srbije.

Bata podataka CINS-a FOTO: screenshots Bata podataka CINS-a FOTO: screenshots

Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) objavio je bazu podataka pokretanja postupaka Agencije protiv javnih funkcionera, a mi prenosimo samo najzanimljiviije slučajeve.

Pored ostalih, protiv doskorašnjeg gradonačelnika grada Vranja Zorana Antića 2013. godine je pokrenut postupak zbog neblagovremenog podnošenja izveštaja o imovini i prihodima zbog čega mu je izrečena opomena, a prekršajni postupak je obustavljen.

Protiv Antića Agencija je pokrenula postupak i nakon što je stupio na funkciju predsednika Skupštine Slobodne zone Vranje 2016. godine zbog  neblagovremenog podnošenja izveštaja o imovini i prihodima, ali protiv toga nije podneta prekršajna prijava.


U 2015. godini APR je pokrenuo i postupak protiv nekadašnjeg člana gradskog veća Branimira Stojančića zbog neblagovremeno podnošenje izveštaja o imovini, kada mu je izrečena mera upozorenja.

Zbog istog dela 2014. godine je pokrenut postupak i prema tadašnjoj većnici za kulturu Neli Dimitrijević, ali je postupak obustavljen.


Zorica Popović je 2014. godine kao većnica Grada Vranja kažnjena je sa 50.000 dinara zbog toga što nije prijavila imovinu blagovremeno.

Istom kaznom je 2013. godine kažnjen i tadašnji zamenik gradonačelnika Siniša Mitić zbog neblagovremenog podnošenja izveštaja o imovini.

Među funkcionerima protiv kojih je APR pokrenula postupak je i predsednik opštine Surdulica Novica Tončev.


 Protiv njega je 2013. godine pokrenut postupak zbog neblagovremenog podnošenja izveštaja o imovini i izrečena mu je mera upozorenja uz pokretanje prekršajnog postupka.

Te godine pokrenut je postupak protiv predsednika opštine Bujanovac Nagipa Arifija zbog neblagovremenog prijavljivanja imovine. Protiv njega je pokrenut prekršajni, ali ne i krivični postupak.

2013. godine predsedniku opštine Preševo Mustafi Ragmiju izrečena je opomena zbog neobaveštavanju o stupanju na funkciju.

Među onima protiv kojih je APR pokrenuo postupak su i sudije Osnovnog suda u Vranju zbog neblagovremenog prijavljivanja imovine, sve 2015. godine - Milan Stojković, Dušanka Antić, Čedomir Nedeljković i Stojil Stanković, kao i sudija Osnovnog suda u Surdulici Velin Stoičkov.
 
Pored navedenih, Agencija je postupke vodila i protiv Branka Trajkovića, tada direktora Ekonomske škole, i to zbog nesavesnog vršenje funkcije i neprijavljivanje potencijalnog sukoba interesa.

Na tapetu je bio i Ljubiša Anđušević, raniji direktor  Doma učenika srednjih škola u Vranju zbog nesavesnog vršenje funkcije i neprijavljivanje potencijalnog sukoba interesa, a iz istih razloga Agencija se bavila i Stojanom Cenićem, ranijim dekanom Učiteljskog fakultet.

Agencija je vodila postupak i protiv Suzane Savić, ranije direktorke Apoteke Vranje, zbog neobaveštavanje o stupanju/prestanku funkcije, kao i zbog neblagovremenog podnošenje izveštaja o imovini.

U 2014. godini na tapetu Agencije našao se i Stanko Petković, v.d. direktora Uprave Banje, Vranjska Banja zbog neblagovremenog podnošenje izveštaja o imovini.
 

 

Ovaj segment programa OK Radija podržan je od strane grada Vranja u okiru medijskog projekta "Informisanje građana u službi javnog interesa". Stavovi izneti u prilogu ne odražavaju nužno stav grada Vranja.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: