Albanci (NE) KUPUJU kuće u Vranju

Lokalne vesti - Petak 23.02.2018 - 09:56

Priča o navodnoj kupovini nekretnina u Vranju od strane Albanaca ponovo je aktuelna u srpskoj javnosti, osim u samom gradu, gde vodeći ljudi iz društvenopolitičkog života i institucija koje bi trebalo da imaju ovakve podatke ne mogu da potvrde ovakve informacije.

Panorama Vranja. Foto: S.Tasić/OK Radio Panorama Vranja. Foto: S.Tasić/OK Radio

Slaviša Bulatović , narodni poslanik u Skupštini Srbije i predsednik  Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Vranju, kaže da su priče o kupovini kuća i nekretnina u Vranju samo na nivou čaršijskih nagađanja.

- Nemam saznanja ni informacije o tome da Albanci sa Kosova i Metohije kupuju kuće u Vranju i okolini.

Ne znam ni za jedan slučaj takve kupovine nekretnina u Vranju.

Ako neko ima takve informecije o kupovini, ne znam ni koliko su tačne i koliko proverene i zašto se na kraju uopšte plasiraju takve vesti
- pita se Bulatović.

Dragan Nikolić, ugledni advokat iz Vranja i nekadašnji poslanik SNS - a u Skupštini Srbije, takođe tvrdi da su priče o kupovini nepokretnosti od strane Albanaca u Vranju potpuno netačne.

- Tridest godina radim posao advokata i nemam apsolutno ni jednu informaciju o tome da je zaključen nekakav ugovor o kupoprodaji nepokretnosti između Vranjanaca i Albanaca.

Mislim da je to pronošenje najobičnijih lažnih vesti.

A sa druge strane, dozvoljena je kupovina svim građanima Republike Srbije, pa i Albancima.

Ovo je očigledno da neko tendenciozno želi da prenese i da plaši građane Vranja, Niša i Južne Srbije.

Moje mišljenje i kao advokata i kao građanina Vranja je da je nemoguće da se obavlja trgovina nepokretnostima u Vranju, a da za to ne postoje evidentirani podaci.

Svaki notar ima svoju knjigu gde beleži ime kupca i prodavca, tako da garantujem da bismo mi advokati to saznali, a pošto nismo saznali da je bilo ko od Albanaca kupio nepokretnost u Vranju i preneo na svoje ime, to znači da se tako nešto nije ni desilo
- zaključuje Nikolić.

Nebojša Stamenović, načelnik u Katastru nepokretnosti u Vranju, kaže da ne može da demantuje ni da potvrde informaciju o kupovini nekretnina od strane Albanaca.

U Katastru se ne obrađuju podaci po nacionalnoj osnovi, o nacionalnoj pripadnosti kupaca i prodavaca.
Poseban registar u tom smislu ne postoji.

Ne mogu da dopustim sebi analizu takve vrste podataka, svako ko može da kupi nešto je kupac
- dodaje Stamenović.

U kancelariji Milene Stanković, jednog odnotara u Vranju,  kažu da ne daju informacije o tome koje su nacionalnosti kupci i prodavci.

Olivera Stamenović, takođe notar u Vranju, pak kaže da nema u svojoj praksi ugovore o kupoprodaju nekretnina između Albanaca i Vranjanaca.

 - Ne mogu da se setim da smo overili takav ugovor u nekom periodu - jasna je Stamenovićeva.

Iz svega navedenog da se zaključiti da u Vranju Albanci ipak ne kupuju nekretnine, barem ne pod albanskim imenima i prezimenima.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: