Albanci sa JUGA obeležavaju DAN OVPMB

Lokalne vesti - Četvrtak 26.01.2017 - 10:05

Vranje - Povodom dana formiranja Oslobodilačke vojske Bujanovca, Preševa i Medveđe (OVPMB) veterani ove organizacije okupiće se u četvrtak u podne u selu Dobrosin kod Bujanovca.

Musliu: Podržavam okupljanje FOTO OK Radio Musliu: Podržavam okupljanje FOTO OK Radio

Ovu informaciju potvrdio je Jonuz Musliju, predsednik Nacionalnog savet Albanaca.

- Okupljanje će biti mirno povodom 17. godišnjice okupljanja i izlaska u javnost OVPMB. Već je bilo sličnih skupova svake godine.

Ovogodišnja poruka je da  nikakvog pomaka za 17 godina nema u poboljšanju položaja Albanaca, nema zaposlenja, nikakvog napretka i rešenja za sve ove godine.

Očekujemo veterane OVPMB, porodice poginulih,  prisustvovaću i ja, jer podržavam ovaj sku
p - poručuje Musliju.

Veterani OVPMB na ovaj način, svakog 26. januara od 2002. godine, obeležavaju svoj dan i odaju poštu nastradalim pripadnicima.

Oni su za svoj dan izabrali 26. januar, u znak sećanja na taj datum 2.000. godine kada se grupa od 150 njenih pripadnika, u crnim uniformama i sa oružjem, prvi put pojavila u javnosti.

Bilo je to u selu Dobrosin kod Bujanovca, na sahrani braće Saćipi, koji su prethodnog dana nastradali u okršaju sa srpskom policijom.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: