ANDONOV: Kinezi žele da ulažu u BANJU

Lokalne vesti - Petak 23.09.2016 - 13:09

Gradsko veće Vranja na svojoj 15. sednici dalo je saglasnost na Memorandum između Uprave Banje i kineskog preduzeća „Betec resourses“ o istraživanjima na teritoriji Vranjske Banje o obnovljivim izvorima energije.

Andonov: Kinezi da ulažu u obnovljivu energiju FOTO S. Tasić/OK Radio Andonov: Kinezi da ulažu u obnovljivu energiju FOTO S. Tasić/OK Radio

Prema navodima Igora Andonova, zamenika gradonačelnika Vranja, kineska firma je zainteresovana da sprovede istraživanja, kako bi se  kasnije u Banji izgradile elektrane za proizvodnju električne energije.

- Kineska firma dolazi u Vranjsku Bnaju po preporuci Vlade Srbije, a ne slučajno.

Istraživanja bi trebalo da završe za nekih četrdesetak dana, i oni su spremni da izgrade jednu takvu elektranu veoma brzo.

Ne znam tačno kog kapacitet proizvodnje bi bila elektrana, i njihove prvobitne procene su realno zasnovane, jer postoji realna potreba ka okretanju obnovljivim izvorima električne energije - kaže Andonov.

On podseća da je sličnih interesovanja bilo i ranijih godina, naročito od nekih kanadskih firmi, ali da kasnije ti projekti nisu zaživeli.

GV je pored ove tačke, još dalo saglasnost i na odobrenje po 200.000 dinara za pet parovaza vantelesnu oplodnju.

Takođe, bilo je i reči o uređenju kanalizacije u naselju Palestina u Vranju, ali i o dodeli sredstava za funkcionisanje sporta u Vranju.

Prema rečima Andonova, za period od 1. jula, do 30. septembra za ove namene odobreno je 20 miliona dinara, dok će za period od oktobra do kraja godine biti raspisan novi konkurs.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: