ANTIĆ: Optužnica kao LAGANI PRITISAK

Lokalne vesti - Ponedeljak 16.01.2017 - 10:06

Osnovno javno tužilaštvo je 21. novembra prošle godine Osnovnom sudu u Vranju protiv Zorana Antića podnelo optužni predlog zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio krivično delo poreska utaja, potvrdila je portparol tužilaštva Mirjana Vukoičić Jović.

Antić i dalje trn u oku FOTO OK Radio Antić i dalje trn u oku FOTO OK Radio

Slučaj datira iz 2011. godine, kada se Antić nalazio na mestu predsednika Sportskog saveza Vranja.

Tužilaštvo Antića sumnjiči da kao rukovodilac saveza nije uplatio porez u iznosu od 387.000 dinara na transfere za nekoliko fudbalera vranjskog „Dinama“.

Komentarišući podizanje optužnog predloga, Antić za OK Radio kaže da je za to čuo od svog advokata i da čeka zakazivanje prvog ročišta.

- Prijava je podignuta još 2011. godine, a optužni predlog je podignut tek sada, nakon šest godina.

Oni su predložili i neko uslovno kažnjavanje, ali to sve nema veze sa životom
– kaže Antić.

On navodi da je siguran da će proces biti okončan pozitivno po njega.

- Vrlo je indikativno da su u isto vreme podignute optužnice i protiv Baneta Stojančića i protiv mene, a da ni nakon dva meseca nemam nikakvu informaciju o tome.

Tako da se u ovom slučaju radi o laganoj meri pritiska.

Ja verujem u to da će pravosudni organi slučaj rešiti u moju korist, kako bih konačno skinuo tu ljagu sa svog imena
– siguran je Antić.

Iz Osnovnog javnog tužilaštva potvrđuju i da je 6. oktobra prošle godine, od strane Gradskog pravobranioca grada Vranja, podneta krivična prijava protiv nepoznatih izvršilaca, odgovornog lica korisnika i izvršioca budžetskih sredstava grada Vranja, zbog krivičnog dela nenamensko korišćenje budžetskih sredstava.

Po podnetoj krivičnoj prijavi, stavljen je zahtev Policijskoj upravi Vranje, za otkrivanje nepoznatog izvršioca predmetnog krivičnog dela i radi prikupljanja potrebnih obaveštenja.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: