Bez propusta lekara u slučaju smrti porodilje

Lokalne vesti - Sreda 28.12.2016 - 22:49

Vranje -Sudsko medicinski odbor Medicinskog fakulteta iz Beograda utvrdio je da nije bilo propusta lekara u lečenju Olivere Ljubisavljević iz Vladičinog Hana, koja je u februaru preminula u KC Niš, nakon što se prethodno porodila u Surdulici.

Zgrada u kojoj je stanovala Oliver Ljubisavljević. Foto: S.Tasić/OK Radio Zgrada u kojoj je stanovala Oliver Ljubisavljević. Foto: S.Tasić/OK Radio

Ova informacija potvrđena je iz Osnovnog javnog tužilaštva u Vladičinom Hanu, a tužilac Dragan Nikolić kaže da su dve lekarske komisije došle do gotovo identičnih zaključaka.

- Sudsko medicinski odbor je sproveo veštačenje i našao da nema nikakvih propusta u lečenju porodilje Olivere Ljubisavljević.

Tu je i još jedan nalaz nezavisne komisije koju je formirao ministar zdravlja Zoran Lončar, i taj nalaz je gotovo identičan sa prvim, znači da nema propusta, tako da nema osnova za podizanje optužnice
- navodi Nikolić.

Istraga se u ovom slučaju obustavlja, a porodica Ljubisavljević može podneti privatne tužbe.

Olivera Ljubisavljević je 26. februara u Surdulici rodila zdravog dečaka, a zatim posle komplikacija istog jutra je transportovana u Klinički centar u Nišu gde je preminula.

U izveštaju se navodi da je do smrti Olivere Ljubisavljević došlo prirodnim putem posle iskrvavljenja zbog izvrtanja materice.
 

Ovaj segment programa OK Radija podržan je od strane opštine Vladičin Han u okviru medijskog projekta. Stavovi izneti u prilogu ne odražavaju nužno stav opštine Vladičin Han.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: