BINA za Vučića montirana na GRADILIŠTU, blokirano pola Vranja

Lokalne vesti - Petak 15.04.2016 - 11:54

U Vranju se u petak održava veliki miting SNS-a na kome će govoriti i predsednik stranke Aleksandar Vučić, a poslednje pripreme za dešavanje privode se kraju.

Sve spremno da Vučić dođe na - gradilište! FOTO: D. Ristić Sve spremno da Vučić dođe na - gradilište! FOTO: D. Ristić

Potpuno nelogično, a čini  se i van svih zakona, bina za miting postavljena je na šetalištu, umesto ispred Telekoma, iako je taj prostor i dalje zvanično gradilište.

Da li je time ugrožena bezbednost učesnika ili posetilaca mitinga pitanje je za policiju, kojoj je miting morao biti prijavlljen a ona ga morala odobriti kao javni skup, i lokalne inspekcije, a pre svega komunalnu policiju.

Ako je bina nelegalno na gradilištu, ko je to dozvolio i zašto Komunalna to dozvoljava?

Ako je legalno, čiji potpis stoji iza odluke da se odobri postavljanje bine na mestu gde je postavljena?  

Po gradu se čulo da je u četvrtak uveče došlo i do verbalog sukoba između sadašnjeg direktora Direkcije Dragana Stojkovića iz DS-a, i genseka SNS-a Gorana Đorđevića, ranijeg direktora Direkcije, koja inače finansira radove na šetalištu.

Direktor Direkcije Dragan Stojković  negira bilo kakve sukobe sa bilo kim, ali kaže da “u životu još nije čuo da neko pravi miting na gradilištu, niti pak da je nekome to zvanično odobreno”.

Iz SNS-a nisu želeli da komentarišu situaciju, nego su tražili da ih kasnije zovemo.

Ipak, pitanje je kome sve ovo treba, da se bahati kad mu vreme nije?

I ima li ko da preuzme odgovornost ako se nekome na gradilištu, po kome još vire kablovi na sve stane, ipak nešto desi?    

Bez obzira na sve ove nelogičnosti i priče, radnici u centru Vranja neometano vrše montiranje binske opreme i ozvučenja.

Moćno ozvučenje firme „Sky music“ najavljuje da će se reči Aleksandra Vučića čuti u skoro celom gradu.

Prolaznici uglavnom pitaju šta se dešava i ko dolazi, pa kada saznaju, neki sa odobravanjem klimaju glavom, dok drugi glasno izražavaju negodovanje.

Kako bina zauzima gotovo čitav prostor od Robne kuće do zgrade stare Pošte, slobodni su tek uski prolazi sa jedne i druge strane.

Naprednjaci su se potrudili i da centar bude u znaku njihovih stranačkih obeležja, pa je gotovo čitava šetališna zona oblepljena plakatima sa znakom SNS-a.

Biće, neko će ih  skinuti kad sve ovo prođe?

Dok će pešaci morati ceo dan da zaobilaze binu dok idu svojim poslom, vozači će morati da zaobilaze centar grada u vreme mitinga.

Iz PU Vranje kažu za OK Radio da će saobraćaj biti izmešten iz saobraćajnica u centru grada i preusmeravan u okolne ulice, pa će tako od 16 sati glavna ulica od naselja Češalj prema centru biti zatvorena za saobraćaj.

Inače, vranjski naprednjaci su ranije najavili da na mitingu, koji će početi u 18 časova, očekuju prisustvo najmanje 10.000 ljudi.

 

    

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: