Blokirana zgrada "Jumka", radnici traže Vučića

Lokalne vesti - Utorak 15.04.2014 - 13:29

Radnici „Jumka“ iz Vranja u utorak ujutru su blokirali upravnu zgradu te kompanije i najavili da će tu ostati sve do ispunjenja svih njihovih zahteva.

Glavni zahtev je da u Vranje dođe i sa njima razgovara mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić.

Od ostalih zahteva tu su oni o isplati zaostalih zarada, povezivanju radnog staža i smeni rukovodstva.

Prema uvidu OK Radija, u Upravnoj zgradi „Jumka“ trenutno se nalazi oko 1.200 ljudi, a njihov plan je da zgradu drže u blokadi do 22. aprila, kada će, ukoliko im se niko ne obrati do tada, krenuti peške za Beograd, što su policiji već najavili.
 
Prema rečima šefice ASNS-a u „Jumku“ Snežane Veliičković, predstavnici štrajkačkog odbora u toj firmi podneli su krivične prijave protiv generalnog direktora u ostavci Zorana Stošića, kao i članova Nadzornog odbora zbog, kako je navela, kršenja prava zaposlenih u štrajku.
 
- Prete nam otkazima ukoliko se ne vratimo na posao. Ovako više ne može. Ljudi primaju od 7.000 do 10.000 dinara platu. Sa tim novcem se ne može živeti - naglasila Veličković.

Oko 1.700 radnika kompanije Jumko štrajkuje od polovine januara ove godine, 12. februara kod Vranja blokirali su put ka Makedoniji, a nakon više sati su prihvatili da se povuku kada je na lice mesta stigao vršilac dužnosti ministra privrede, Igor Mirović, koji je razgovarao sa učesnicima protesta.

Ugovorne obaveze „Jumka“ prema domaćim i stranim partnerima iznose oko 400 miliona dinara.

 

Aleksandar Aca Stojković

 

    

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: