Borba protiv TRAFIKINGA među DECOM MIGRANATA

Lokalne vesti - Utorak 17.10.2017 - 12:48

Lokalna mreža za prevenciju i borbu protiv trgovine ljudima Grada Vranja organizovaće nekoliko aktivnosti u okviru obeležavanja 18. oktobra, Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima.

Migranti, ciljna grupa ovogodišnje akcije FOTO: Reuters Migranti, ciljna grupa ovogodišnje akcije FOTO: Reuters

Ove godine, aktivnosti će biti usmerene  u cilju osvetljavanja i vraćanja fenomena trgovine ljudima u fokus pažnje javnosti.

Akcije će biti svojevrsni odgovor na sveprisutnu izbegličku krizu i sumiranje sadašnje situacije i institucionalne pokrivenosti trgovine ljudima.

- Aktivnosti Lokalne mreže za prevenciju i borbu protiv trgovine ljudima Grada Vranja će imati za cilj edukaciju i podizanje svesti o fenomenu trafikinga u dve osnovne škole u kojima se školuju deca migranata iz Prihvatnog centra u Vranju – stoji u saopštenju Lokalne mreže.

Prva akcija će biti izvedena u sredu od 11.30 časova u O.Š. “Svetozar Marković”, a narednog dana sa početkom u 13 sati i u O.Š. “Radoje Domanović”.

Cilj je unapređivanje i jačanje nacionalnih mehanizama za borbu protiv trgovine ljudima u Srbiji, kao i podizanje svesti i skretanje pažnje ključnim kreatorima politike na međunarodne obaveze koje je država preuzela.

Edukaciju za učenike osnovnih škola realizovaće obučeni treneri, volonteri Crvenog krsta Vranje, dok će učenicima - deci migranata, biti omogućeni prevodioci posredstvom Udruženja građana “Indigo”.

Predviđena je podela propagandnog materijala na srpskom, engleskom ali i jezicima zemalja porekla dece migranata.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: