BORIS: Otpor obmanjivanju građana

Lokalne vesti - Subota 16.04.2016 - 19:07

Boris Tadić i Čedomir Jovanović, lideri „Saveza za bolju Srbiju“ održali su u subotu predizbornu konvenciju u Vranju na Trgu Staniše Stošića, zajedno sa kandidatima ove koalicije za lokalne izbore.

Tadić: Strah je rezultat vlasti u poslednje četiri godine; Foto: D. Ristić Tadić: Strah je rezultat vlasti u poslednje četiri godine; Foto: D. Ristić

Predsednik SDS-a Boris Tadić je rekao da je ponosan što je bio među onima koji su uspostavili demokratiju u Srbiji.

- Za razliku od današnje vlasti, mi nikada nismo širili strah među građanima. Nas se niko nije plašio i pored ostalog, strah građana je rezultat vlasti u poslednje četiri godine u Srbiji.

Krenuli smo u otpor obmanjivanju građana i zato smo Čeda, Nenad i ja na zadatku okupljanja demokratskog i građanskog potencijala ovog društva, zato što imamo jasnu ideju kako Srbija treba da ide dalje
– rekao je Tadić.

 

Govoreći o fabrici “Geox” u Vranju, Tadić je naveo reči premijera Vučića da je kamen temeljac za ovu fabriku položen u vreme kada Tadić već godinama nije bio na vlasti.

- Ne govorim o tome da smo mi pregovarali sa “Geoxom”, završavali ugovor i odlučivali o tome da Vranje bude centar nove obućarske industrije, kao što je to tradicija nalagala.

Danas se postavlja pitanje šta su oni četiri godine radili  sa investicijom koju smo doveli pre njih, zašto nisu radna mesta otvorena ranije i zašto nisu stvorili uslovi za nove investicije i radna mesta.

Oni su otezali sa time i sa svim što mi činimo, oni produže rok
– naglasio je Tadić.

Lider LDP-a Čedomir Jovanović je istakao da nije lako voditi Srbiju danas.

- Mi to bar dobro znamo. Ali sam siguran da mi nismo problem u ovoj zemlji, nego rešenje.

Problem su oni koji su četiri godine naših života potrošili, uz neverovatnu podršku koju su imali, da bi nas danas doveli do situacije da je Srbija ponovo najnesrećnija država regiona i Evrope
- ocenio je Jovanović.

 

On je rekao da je Evropa ovde na korak od nas, a “mi idemo prema njoj tako da nikada tamo nećemo stići”.

- Sadašnja vlast četiri godine vodi evropsku politiku, a podrška Evropi u Srbiji nikada nije bila niža nego sada.

Kad smo mi vodili Srbiju i oni su postali Evropljani i četiri godine ponavljaju naše reči.

To meni ne smeta, kamo sreće da su to radili i devedesetih godina, svima bi nam danas bilo mnogo bolje
– rekao je lider LDP-a.

Konvencija „Saveza za bolju Srbiju“ počela je sa četrdesetak minuta zakašnjenja uz prisustvo, po nezavisnim procenama, oko 700 građana Vranja.

Kako je prethodno najavljeno, stranke članice koalicije „ne žele da dovoze ljude iz čitave Srbije, kao što su radile gotovo sve druge stranke u našem gradu”.

 

 


 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: