BOSILEGRAD: SNS traži privremene mere

Lokalne vesti - Petak 23.10.2015 - 13:12

Vranje - Opštinski odbor Srpske napredne stranke u Bosilegradu zatražio je od države uvođenje privremenih mera u ovu opštinu zbog neodgovornog i nezakonitog ponašanja tamošnjih lokalnih vlasti.

SNS Bosilegrad u prostorijama stranke u Vranju FOTO S. Tasić SNS Bosilegrad u prostorijama stranke u Vranju FOTO S. Tasić

Po rečima Nevenke Kostadinov, predsednice bosilegradskih naprednjaka, lokalna samouprava na čelu sa predsednikom opštine Vladimirom Zaharijevim  donosi nezakonite odluke koje idu na štetu građana.

- Bosilegrad je postao nemoguća sredina za život. Jedan čovek prvo izaziva probleme a onda ih rešava. U poslednje vreme smo svedoci brojnih zloupotreba u radu lokalne vlasti.

Mešanje u rad zakonodavnih institucija, ometanje sudskih organa i prekoračenje ovlašćenja.

Jedan od primera nezakonitog rada je i vođenje sednica lokalnog parlamenta  bez odgovarajuće pripreme materijala, bez usvajanja zapisnika sa čak devet sednica i nepoštovanje zakonskih procedura donošenja odluka koje se tiču svih građana.

Mi smatramo da su se zbog toga stvorili uslovi za uvođenje privremenih mera - kaže Kostadinova.

Ona  se osvrnula i na to što je krajem januara ove godine u Bosilegradu zbog velikog snega proglašeno vanredno stanje,  koje i tokom leta nije bilo ukinuto.

Inače, lokalni parlament u Bosilegradu ima 31 odbornika. Iz redova DSS-a su 18 njih, dok SNS ima dva odbornička mandata, i prema rečima Kostadinove uz još dva odbornika SDP-a predstavlja jedinu pravu opoziciju Vladimiru Zaharijevu i njegovom DSS-u.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: