Bosilegrad za Uskrs balkanski centar dečije radosti

Lokalne vesti - Sreda 27.04.2016 - 09:03

Vranje - Od 28. aprila do 02. maja ove godine u Bosilegradu će se održati ''23. Međunarodni dečji Uskršnji festival – Bosilegrad 2016'', koji tradicionalno okuplja decu iz Srbije i okolnih zemalja.

Deca u Bosilegradu primer za suživot i toleranciju; Foto: Promo Deca u Bosilegradu primer za suživot i toleranciju; Foto: Promo

Već 22 godine, Uskršnji festival na nekoliko dana pretvara Bosilegrad u balkanski centar dečje radosti, ispunjen nadom i šalje poruku mira i tolerancije.

 

Deca iz balkanskih i okolnih zemalja u vreme festivala postaju deo Uskršnje bajke koja je počela da se priča daleke 1994 godine.

 

Deca različite nacionalnosti prenose sliku lepote, tradicije svojih naroda i na najprirodniji način, iskreno i sa puno ljubavi, šalju svima osmeh i nadu za zajednički život na ovim prostorima.

 

Prošle godine je na Festivalu učestvovalo 670 dece iz Srbije, Makedonije, Bugarske, Moldavije i Ukrajine.

 

Već 22 godine, redovno svakog Uskrsa, u Bosilegradu se okuplja impozantan broj učesnika – dece iz različitih zemalja, sve u cilju stvaranja jednog boljeg sveta, sveta bez predrasuda iz prošlosti.

 

To je u suštini misija Međunarodnog dečijeg Uskršnjeg festivala.

 

Kao kruna dugogodišnjeg rada stiglo je i priznanje od strane Evropske asocijacije festivala – EFA, a maja 2015. godine festival je dobio znak kvaliteta – Certificate – EFFE Label za 2015/16 godinu, kao priznanje za očuvanje tradicije, posvećenost umetnosti i uključivanje zajednice.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: