BOSKE: Nema para za vranjske OBUĆARE

Lokalne vesti - Ponedeljak 13.03.2017 - 10:46

Do najavljenog sastanka u Vranju nekadašnjih radnika „Koštane“ i ministra privrede Gorana Kneževića u ponedeljak nije došlo.

Dražvni sekretar radnicima pojasnio pozicije: Stevanović i Ristić FOTO OK Radio Dražvni sekretar radnicima pojasnio pozicije: Stevanović i Ristić FOTO OK Radio

Tako su se vranjski obućari, koji traže izvršenje parvosnažnih sudskih presuda o isplati svojih zarada, sastali samo sa Draganom Stevanovićem Bosketom, državnim sekretarom u Ministarstvu privrede.

Slađan Ristić, predsednik Inicijativnog odbora radnika nekadašnje „Koštane“, kaže da je Stevanović rekao da nema para za isplatu zaostalih zarada radnicima, koje je naložio pre nekoliko godina Privredni Sud u Leskovcu.

- Stevanović je rekao da trenutno nema para u budžetu za radnike „Koštane“ i da nema modusa da nam se isplate zarade, jer u Srbiji trenutno ima 80.000 takvih ljudi kojima nisu isplaćene zarade.

Gospodin Boske se vadi na to da oni nisu krivi za takvu situaciju, već prethodna vlast.

Nisam optimista po pitanju isplata zarada, jer ministar nije došao.

Od para nema ništa, tako da mi nećemo blokirati autoput u znak protesta, nego ćemo zaštitu svojih prava potražiti u Strazburu na Evropskom sudu za ljudska prava
- kaže Ristić.

Tačno 1.680 radnika nekadašnje “Koštane” potražuje svoje zarade i poziva se na odluku Privrednog suda iz 2003. godine, da im se one isplate.

U proseku svakom radniku duguje se oko 120.000 dinara.

Oni su nedavno zatražili i pomoć gradonačelnika Vranja Slobodana Milenkovića, kako bi posredovao kod republičkih institucija da se ispoštuje presuda Privrednog suda u Leskovcu.

Iako je najavljeno da će u Vranje doći lično ministar privrede Knežević, do toga ipak nije došlo.

Ristić poručuje da  akcije radnika “Koštane” nemaju političku pozadinu, već predstavljaju borbu za ostvarivanje ljudskih prava.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: