Bujanovačka banja hitno u privatizaciju

Lokalne vesti - Utorak 18.10.2016 - 07:30

Vranje - Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je u ponedeljak uveče u Niškoj banji da je na posebnoj komisiji koju su formirala četiri ministarstva dogovoreno da u postupak privatizacije odmah idu Bujanovačka, Bogutovačka, Mataruška i Kuršumlijska banja.

Bujanovačka Banja među prioritetima Vlade; FOTO: bujanovackabanja.org Bujanovačka Banja među prioritetima Vlade; FOTO: bujanovackabanja.org

Ljajić je izjavio da su Bujanovačka, Mataruška i Bogutovačka banja i traženje investitora za njihovo pokretanje prioritet za Vladu.

- Nastojimo da pokrenemo one banje koje sada uopšte ne rade ili posluju loše, a postoji mogućnost da za njih nadjemo strateškog partnera ili eventualno kupca - izjavio je Ljajić nakon obilaska Insituta za rehabililitaciju i lečenje "Niška banja”.

On je istakao da komisija sagledava svaku banju posebno jer svaka banja ima svoje specifične probleme.

- Moramo da nadjemo investitore koji će uložiti u nove smeštajne kapacitete. Država ne može da ulaže u nove hotele, već samo u neophodnu infrastrukturu - rekao je Ljajić.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar istakao je ovom prilikom da je zajednički stav komisije koju su formirala ministarstva da se banjama dozvoli da same odlučuju o privatizaciji.

Lončar je rekao da je to pre svega namenjeno onim banjama u koje mora da ulaže država, koje ne mogu da se same izdržavaju.

- Ukoliko one slučajno nadju nekog strateškog partnera koji hoće da ulaže da se kapaciteti prošire mi smo tu da podržimo sve dobre stvari - izjavio je Lončar.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: