Bulatović: Srbi ulaze u VLAST u Preševu

Lokalne vesti - Petak 02.02.2018 - 09:12

Slaviša Bulatović, narodni poslanik i predsednik Gradskog odbora SNS-a u Vranju, kaže za OK Radio da su počeli pregovori o formiranju lokalne vlasti u Preševu i najavljuje da će predstavnici Srba biti deo te vlasti.

Odbornike u Skupštini opštine Preševo daće SNS i PUPS FOTO: D. Ristić/OK Radio Odbornike u Skupštini opštine Preševo daće SNS i PUPS FOTO: D. Ristić/OK Radio

Nakon ponovljenog glasanja na vanrednim lokalnim izborima u Preševu 28. januara, srpska lista „Aleksandar Vučić - za Srbiju jedinstveno“ prešla je cenzus i dobiće dva odbornička mesta u opštinskoj skupštini.

Šef vranjskih naprednjaka Slaviša Bulatović kaže da su pregovori o formiranju lokalne vlasti u toku.

- Jedinstvena srpska lista u Preševu je prošla cenzus na izborima nakon dugog niza godina, to je uspeh za Srbe koji žive u Preševu i mislim da za njih tamo dolaze bolji dani.

Pregovori su u toku i ono što je najbitnije je to da će predstavnici srpske liste biti u lokalnoj vlast
i – rekao je Bulatović, ne želeći da kalkuliše o tome koje partije u Preševu su za Srbe prihvatljivi partneri u budućoj koaliciji.

Prema njegovim rečima, dogovor pred lokalne izbore je da prvi na listi bude kandidat SNS-a, a drugi PUPS-a, tako da će ove dve političke partije dati odbornike u Skupštini opštine Preševo, a imena kandidata za odbornička mesta još uvek nisu poznata.

Listu "Aleksandar Vučić - Za Srbiju jedinstveno" u Preševu čine SNS, SPS, Pokret socijalista, Jedinstvena Srbija, SRS i PUPS.

Prema podacima Opštinske izborne komisije u Preševu, Alternativa za promene (AP) Šćiprima Arifija imaće 15 odborničkih mesta, a Grupa građana Pokret za reforme Demokratske partije Albanaca, čiji je lider Sami Salihu će imati tri odbornika.

Demokratska partija Albanaca (DPA) Ragmija Mustafe osvojila je 11 odborničkih mesta, Partija za demokratsko delovanje (PDD) čiji je nosilac liste Ardita Sinani šest, a Demokratska unija doline (DUD) čiji je lider Skender Destani imaće jedan odbornički mandat.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: