Četvoro kandidata za OSNOVNOG TUŽIOCA u Vranju

Lokalne vesti - Četvrtak 04.01.2018 - 10:28

Dušan Aritonović, aktuelni načelnik Gradske uprave u Vranju, Milica Petković, vršilac funkcije osnovnog javnog tužioca u Vranju, Miodrag Mitić Piksi, zamenik osnovnog javnog tužioca u Vladičinom Hanu i Branka Mihajlović, zamenik osnovnog javnog tužioca u Vranju, ušli su u najuži krug za izbor osnovnog javnog tužioca u Vranju.

Da li će se i Aritonović naći u ovom društvu? Foto: S.Tasić/OK Radio Da li će se i Aritonović naći u ovom društvu? Foto: S.Tasić/OK Radio

Prema informacijama do kojih je OK Radio došao u tužilaštvu, njih četvoro najbolje su prošli testiranje na konkursu koji je sprovelo Državno veće tužilaca u jesen prošle godine.

Državno veće tužilaca raspisalo je novi konkurs za popunu tužilačkih mesta u Srbiji, između ostalog i za poziciju osnovnog javnog tužioca u Vranju i zamenika u Osnovnom javnom tužilaštvu u Vladičinom Hanu.

Konkurs za prijavu kandidata za osnovnog tužioca u Vranju, gde v.d. stanje vlada sedam godina, raspisan je krajem oktobra.

Početkom 2017. godine, članovi Državnog veća tužilaca su većinom glasova predložili Milicu Petković, aktuelnog vršioca funkcije osnovnog tužioca u Vranju.

Međutim, Skupština Srbije se o tom predlogu nije izjasnila, odlažući izbor osnovnih tužilaca u Vranju i još nekim gradovima do daljeg, zbog čega se sada ovaj konkurs i ponavlja.

U OJT u Vladičinom Hanu trenutno rade osnovni tužilac Dragan Nikolić, i dva zamenika, Ljiljana Petrović i Miodrag Mitić.

Prema navodima sa sajta DVT, u najuži krug kandidata za izbor zamenika osnovnog javnog tužioca u Vladičinom Hanu ušli su Dlaibor Đorđević i Aleksandar Milić, zatim Mirjana Vukojičić Jović, aktuelni portparol Osnovnog tužilaštva u Vranju, kao i Jelena Milanović i Ivan Mladenović, trenutni portparol OJT u Vladičinom Hanu.

Državno veće tužilaca je za izbor zamenika u OJT u Vladičinom Hanu predložilo Dalibora Đorđevića, dok se predlog za izbor u Vranju još uvek ne zna, osim da je u najuži izbor ušlo četvoro kandidata.

Konačnu odluku o izboru kandidata za popunu tužilačkih mesta u zemlji daće Skupština Srbije.
 
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: