Četvrta premijera vranjskog teatra

Lokalne vesti - Sreda 23.03.2016 - 13:40

Pozorište „Bora Stanković“ u Vranju pripremilo je četvrtu premijeru u sezoni, angažovanu komediju pod nazivom „Ko je zapalio izlog“, po tekstu Zorana Mijaljevića u režiji Bojana Jovanovića.

Premijera na Svetski dan pozorišta; Foto: Promo Premijera na Svetski dan pozorišta; Foto: Promo

Premijera će biti odigrana u Domu vojske, 27. marta u 20 sati, na Svetski dan pozorišta.

- Ova predstava je plod naših sopstvenih snaga, uz podršku Zorana Mijaljevića, koji nam je tekst dao kao čin podrške našem pozorištu – kaže direktor vranjskog teatra Srđan Jovanović.

Umetnički rukovodilac vranjskog teatra Radmila Đorđević je rekla da gest Zorana Mijaljevića pokazuje da vranjsko pozorište nije zaboravljeno.

- Nakon četiri godine kako smo bez zgrade, važno je da se priča o tome, ako se već na obnovi zgrade ne radi – ističe Đorđevićeva.

Originalni tekst komada je „lokalizovan“, odnosno prebačen na vranjski dijalekt, što doprinosi boljoj komunikaciji sa publikom, smatra reditelj predstave Bojan Jovanović.

- Naša publika voli da čuje svoj govor sa scene, a s druge strane komedija, ma kakva bila dobija na tom „smešnom“ kada se prebaci na lokalni govor.

Iako se sam tekst ne bavi pozorištem, naslov u kome je nešto zapaljeno me je privukla da ga iskoristim kao dobru polaznu tačku da se još jednom skrene pažnja na činjenicu da je naše pozorište izgorelo pre četiri godine.

Predstava se bavi korupcijom i tu njenu angažovanost sam povezao sa našom situacijom, budući da se u komadu o priča o svemu, osim o požaru u tom izlogu
– otkriva reditelj.

Glumac Marko Petričević je najavio mnogo iskrenog smeha koji će izazvati predstava, ali i neka ozbiljna pitanja.

- Na kraju predstave će se publika svakako zapitati da li moramo da živimo u takvom društvu i šta i da li mi uopšte možemo nešto da promenimo - smara Petričević.

U predstavi „Ko je zapalio izlog“ uloge tumače Nenad Nedeljković, Radmila Đorđević, Dragan Živković, Ninoslav Trajković, Marko Petričević, Stefan Milenković, Marko Nikolić, Danilo Mihajlović i „lutka koja nepomično sedi za stolom“.

 

    

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: