Činovnik oštetio BUDŽET VRANJA za 2,8 MILIONA

Lokalne vesti - Utorak 21.11.2017 - 08:10

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je više detalja o hapšenju službenika Gradske uprave u Vranju, koji je u ponedeljak lišen slobode u velikoj akciji ovog ministarstva.

Uhapšeni štelovao rešenja i drugima pribavljao korist FOTO: OK Radio Uhapšeni štelovao rešenja i drugima pribavljao korist FOTO: OK Radio

Pripadnici MUP-a u Vranju uhapsili su S. M, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Postoje osnovi sumnje da je on kao savetnik za poslove kontrole javnih prihoda i izradu Rešenja za lokalnu komunalnu taksu za zauzeće javne površine i poreze na imovinu fizičkih lica Odseka lokalne poreske administracije Gradske uprave Vranje, u periodu od 1. januara do 13. septembra 2017. godine, suprotno zakonskim propisima sačinjavao rešenja o naplati lokalne komunalne takse drugim fizičkim licima.

Sumnja se da je u ovim rešenjima smanjivao izlicitiranu cenu i period zauzeća javne površine, a zatim u tako sačinjena rešenja unosio delovodne brojeve pod kojima se vode drugi predmeti u lokalnoj poreskoj administraciji.

S. M. je, kako se sumnja, suprotno odlukama Skupštine Grada Vranja sačinjavao Rešenja za obračun lokalne komunalne takse pravnim i fizičkim licima, tako što je samoinicijativno smanjivao površinu i period zauzeća javne površine.

Na ovaj način, pribavljena je protivpravna imovinska korist pravnim i fizičkim licima u iznosu od 2.801.322 dinara, za koliko je i oštećen budžet Grada Vranja.

Kako je OK Radio ranije pisao, istraga o ovim nezakonitim radnjama započela je pre nešto više od dva meseca, kada su policija i inspektori za borbu protiv privrednog kriminala od Lokalne poreske administracije je oduzeli službenu evidenciju i jedan računar sa podacima.

 

S.M. je uhapšen u velikoj akciji policije u ponedeljak, kada su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u više odvojenih akcija na suzbijanju kriminala i korupcije na teritoriji Republike Srbije uhapsili 93 osobe.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Vranju, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: