Đaci bez nastave zbog izbora

Lokalne vesti - Sreda 04.05.2016 - 09:32

Republička izborna komisija (RIK) formirala je nove biračke odbore za izborna mesta 24 i 65 u Vranju, na kojima će ponovljeno glasanje biti održano u sredu, 4. maja.

Birački odbor na izborima 24. aprila; Foto: D. Ristić Birački odbor na izborima 24. aprila; Foto: D. Ristić

Novi birački odbori formirani su jer su biračkim mestima u OŠ „Dositej Obradović“ i Mesna zajednica „Vrtogoš“ utvrdjene nepravilnosti.
 
Da podsetimo, na biračkom mestu broj 24 uhvaćen je birač koji je na glasanje došao sa unapred zaokruženim listićem, zbog čega je to glasačko mesto zatvoreno.

Prema dosadašnjoj praksi, u školama, koje se koriste kao biračka mesta, ne odvija se nastava, što će važiti i za OŠ „Dositej Obradović“ u Vranju.

Birački odbor u stalnom sastavu na mestu broj 24 u Osnovnoj školi „Dositej Obradović“ činiće predsednik Branimir Stevanović iz redova Srpske napredne stranke (SNS), dok će njegov zamenik biti član Socijalističke partije Srbije (SPS) Zoran Veličković.

Članovi odbora su i predstavnik Demokratske stranke Miloš Ilić, dok će njegov zamenik biti naprednjak Sladjan Mišić.

Za drugog člana odbora imenovan je predstavnik Jedinstvene Srbije (JS) Martin Bošković, dok je za njegovog zamenika imenovan Aleksandar Stanimirović (SNS).

U Mesnoj zajednici  Vrtogoš stalni birački odbor činiće – predsednik Staniša Petrović (Liga socijaldemokrata Vojvodine), njegov zamenik će biti iz redova naprednjaka Dalibor Djordjević, dok je prvi čaln Miloš Antić iz SNS-a, a njegov zamenik Srdjan Aleksandrović iz SPS-a.
 
Drugi član odbora će biti predstavnik JS Saša Stanković, a njegov zamenik naprednjak Dragan Milošević.

RIK je odlučio i da pojača nadzor u Vranju, pa je tako odredila još jednog koordinatora za Pčinjski okrug - Nemanju Popovića.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: