DAN POSLE: Bez štrajka u GEOX-u

Lokalne vesti - Utorak 06.09.2016 - 10:57

Nakon jednočasovne obustave rada u ponedeljak, radnici „Geoxa“ iz Vranja u utorak su radili uobičajeno i bez bilo kakvih protesta, obustave rada ili štrajka, tvrdi Inspekcija rada.

Geoox: Štrajk kao upozorenje FOTO OK Radio Geoox: Štrajk kao upozorenje FOTO OK Radio

Inspektor rada Miletije Stojanović kaže da Inspekcija  nije zvanično obaveštena o štrajku, a o dešavanjima u ponedeljak saznali su iz medija.

- Ono što mogu ja da vam kažem je da štrajk nije prijavljen. Danas su svi radnici od jutra na poslu, na svojim radnim mestima i rade.

Pozvao sam nadležne u „Geoxu“ da vidim šta se dešava, oni su rekli da je juče bila jednočasovna  obustava rada i da je završena.

Iz medija sam saznao da su obustavili rad zbog obavezivanja na prekovremeni rad od jednog sata
- kaže Stojanović.

On pojašnjava i da je Inspekcija rada skoro obilazila ovu fabriku zbog nadzora u pogledu uslova rada.

Italijanska fabrika „Geox“ otvorena je u Vranju početkom ove godine, i prema raspoloživim podacima zapošljava 1.200 radnika.

Ovog leta dobila je na publicetu nakon tvrdnje zaposlenih radnika da trpe psihičku torturu i mobing, nakon čega  Inspekcija rada nije utvrdila nikakve nepravilnosti.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: