Dedić: Obnova POZORIŠTA do 2019.

Lokalne vesti - Ponedeljak 20.11.2017 - 07:48

Zgrada pozorišta „Bora Stanković“ u Vranju bi trebalo da bude obnovljena do 2019. godine, izjavila je Ivana Dedić, pomoćnik ministra za kulturu i informisanje, u sektoru za savremeno stvaralaštvo i kreativne industrije.

Obnova vranjskog pozorišta, godina šesta FOTO: S. Tasić/OK Radio Obnova vranjskog pozorišta, godina šesta FOTO: S. Tasić/OK Radio

U intervjuu “Večernjim novostima”, Dedićeva je rekla da je pri kraju izrada Nacrta strategije razvoja kulture od 2017. do 2027. godine.

- Nacrt, koji bi trebalo da bude usvojen do kraja januara, predviđa efikasan, ekonomičan i savremen pozorišni sistem i produkciju visokih umetničkih dometa u svim krajevima Srbije – kazala je Dedićeva.

Prema njenim rečima, nužno je uložiti sredstva za adaptaciju mnogih pozorišnih zgrada koje su postale neuslovne za rad.

- Planiramo da okončamo rekonstrukciju Narodnog pozorišta u Subotici naredne godine, završimo obnovu vranjskog teatra "Bora Stanković" posle požara (do 2019.), a pred nama je i adaptacija NP "Sterija" u Vršcu i amaterskog pozorišta "Dobrica Milutinović" u Sremskoj Mitrovici – izjavila je Ivana Dedić u intervjuu.

U Srbiji postoji ukupno 35 profesionalnih pozorišta za odrasle, jedanaest dečjih i 47 amaterskih pozorišnih trupa.

- Prema njima nemamo osnivačke obaveze, mada se trudimo da finansijski podržimo njihove programe – istakla je Dedićeva.

U zgradi vranjskog pozorišta je pri kraju proces dekontaminacije od otrovne materije oplatol.

Nakon toga, trebalo bi da se krene sa drugom fazom građevinski radova.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: