Defile vojske: Oriće se HIMNA iz STOTINE GRLA

Lokalne vesti - Utorak 30.01.2018 - 12:54

Pripadnici Vojske Srbije i vojnog orkestra upriličiće defile centrom Vranja u okviru proslave 140 godina od oslobođenja grada od turske vladavine.

Vojni orkestar kao podrška vojnicima FOTO: D. Ristić/OK Radio Vojni orkestar kao podrška vojnicima FOTO: D. Ristić/OK Radio

Prema zvaničnom programu proslave Dana grada, predviđeno je da vojna povorka pripadnika Vojske Srbije krene u 9.45 časova iz kasarne „1.300 kaplara“ sve do spomenika oslobodiocima Vranja „Čika Mita“.

Tamo će, polaganjem cveća i venaca, biti odata počast srpskim ratnicima koji su učestvovali u operacijama za oslobođenje Vranja 1878. godine.

Tokom defilea centralnim gradskim ulicama, pripadnici Vojske Srbije će, uz pratnju vojnog orkestra, pevati himnu Srbije „Bože pravde“.

Prema saznanjima OK Radija, u defileu će učestvovati više stotina pripadnika vojske, tako da će Vranjanci biti u prilici da čuju državnu himnu u ovom nesvakidašnjem izvođenju.

Nakon odavanja počasti kod spomenika „Čika Miti“, 4. brigada Vojske Srbije će organizovati svečanost povodom Dana brigade.

Svečanost će biti tradicionalno organizovana u kasarni „Prvi pešadijski puk knjaza Miloša Velikog", poznatoj u Vranju kao gornja kasarna.

Po tradiciji, očekuje se učešće najvišeg gradskog rukovodstva, vojnih zvaničnika i udruženja, kao i velikog broja građana.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: