DIB prodata SREMSKIM MLEKARIMA

Lokalne vesti - Sreda 19.04.2017 - 08:33

Vranje – „Sremska mlekara DOO“ iz Sremske Mitrovice novi je vlasnik Duvanske industrije Bujanovac, saopštilo je Ministarstvo privrede.

Ko stoji iza kupovine DIB-a? FOTO Ministarstvo privrede Ko stoji iza kupovine DIB-a? FOTO Ministarstvo privrede

Ugovor o kupoprodaji je potpisan u Ministarstvu privrede na sumu od 686.374 evra, što je oko trećine vrednosti firme, koja je procenjena na oko dva miliona evra.

Lokalni mediji navode da je vlasnik Sremske mlekare kompanija “RA.B Capital Group LTD” registrovana na Kipru, čiji je vlasnik Rade Basta iz Novog Sada, predsednik Jedinstvene Srbije za Vojvodinu.

Pored toga, Basta je i direktor FK “Radnički” iz Niša i blizak prijatelj Ivice Tončeva iz Surdulice.

Ministarstvo privrede je godinama unazad oglašavalo prodaju bujanovačkog preduzeća, ali sve dosadašnja javna nadmetanja završavala su se bez uspeha, jer nije bilo zainteresovanih kupaca.

Ministarstvo je 9. decembra 2016. godine objavilo novi javni poziv za učešće u postupku javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem radi prodaje blizu 58 odsto kapitala privrednog društva DIB AD Bujanovac.

Do isteka roka za dostavljanje prijava, pristigla je jedna prijava i to od mlekare iz Mitrovice.

- Početna cena za prodaju 58 odsto kapitala DIB-a iznosila je 686.354 evra, a kupac se obavezao da u gotovom plati taj iznos – stoji u saopštenju ministarstva.

Kupac je dužan i da dostavi Ministarstvu privrede mišljenje Кomisije za zaštitu konkurencije u vezi sa koncentracijom na tržištu koja nastaje sticanjem kontrole nad subjektom privatizacije.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: